Home Kolumne Verbalni delikatesi

Verbalni delikatesi

1278
0

milanovickaramarkoHrvatska demokratska zajednica nema sreće sa svojim predsjednicima – premijerima.Ivo Sanader sjedi u Remetincu i ide iz suđenja na suđenje, dok je Jadranka Kosor zbog verbalnog delikta izbačena iz stranke.

Usprkos svemu Jadranki Kosor valja odati priznanje što je za njezina mandata utrt put Hrvatskoj u Europsku Uniju, što je prva započela unutarstranački obračun s kriminalom i korupcijom, a tijekom 2010. i 2011. godine njezina je Vlada imala bolje gospodarske rezultate od Kukuriku Vlade Zorana Milanovića.

Nakon poraza na parlamentarnim izborima HDZ je imao 23 posto podrške građana, a danas ima samo 17 posto dok aktualni predsjednik Tomislav Karamarko za kojeg je upravo Kosorica smogla snage reći da stranku vodi nedemokratski, autoritarno i da se lažno vraća tuđmanizmu budući da je u potpunosti eliminirao lijevo krilo stranke da bi ušao u koaliciju sa HSP-AS Ruže Tomašić, ima tek 13 posto pristaša dok je premijer Milanović još uvijek poželjniji od šefa opozicije sa 19 posto popularnosti, unatoč povećanju PDV harača na 25 posto, poskupljenja struje i plina za 20 posto, sve skuplje hrane, povećanja broja nezaposlenih u godinu i nešto dana za bezmalo 50 tisuća.

Dodamo li tome konstataciju same Ruže Tomašić da će HDZ sada morati ozbiljnije s njom pregovarati kao i njezinu ocjenu da neće doći do prijevremenih izbora zato jer HDZ još nije konsolidiran – bjelodano postaje koliko je za Hrvatsku, pa i Rijeku, štetna politička bipolarnost, podvojenost na HDZ i SDP blok koji je tek mrvicu demokratskiji, pored ostalog i zato jer je i espedeovka Mirela Holy najavila da će istupiti iz stranke ako ne prođe njezin amandman o očuvanju okoliša.

I tako dok se dvije najjače stranke i koalicije bave verbalnim delikatesima, cijela je Hrvatska talac njihove nesposobnosti i nekompetentnosti kao i nedostatka programa i vizije izlaska iz krize. (Giancarlo KRAVAR)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here