Home Vijesti VIDEO: Masovne evakuacije zbog golemog požara u Sloveniji!

VIDEO: Masovne evakuacije zbog golemog požara u Sloveniji!

513
0
Foto: N1

Na slovenskom Krasu, uz granicu s Italijom, i dalje traje borba s najvećim požarom u slovenskoj povijesti. Nakon što se u jutarnjim satima činilo da je veliko požarište na slovenskom Krasu pod kontrolom, danas popodne je snažan vjetar opet preokrenuo situaciju.

Hrvatsko ministarstvo obrane objavilo je da je helikopter Mi-8 MTV s opremom za gašenje požara iz vojarne “Knez Trpimir“ u Divuljama upućen u Sloveniju na gašenje požara na području Renškog Vrha u blizini Nove Gorice. Kanader i helikopteri će se vratiti sutra ujutro s obzirom na to da je gašenje iz zraka prekinuto preko noći.

Što se tiče glasina o tome da je požar možda podmetnut, rekla je da policija provjerava svaku takvu informaciju, no da se takve sumnje koje su primili do sada i forenzički ih provjerili nisu pokazale kao istinite.

Kako se vatra približava Renčama i svim obližnjim mjestima, naređena je evakuacija stanovnika Žigonija, Merljaka, Martinuča, Mohorina, Lukežiča, Ozrena, Renškog Podkraja, Archonija, Oševljeka, Gradišča i Renča. Sva mjesta pripadaju općini Renče – Vogrsko. Točke evakuacije su dvorana u Bukovici i sportski centar Šempeter, javlja N1.

Osim Sportskog centra u Šempeteru, mjesto okupljanja evakuiranih je i dvorana u Bukovici. Ukupno je oko 700 ljudi već napustilo svoje domove, javlja 24ur.

Previous articleObjavljena karta: More u Mediteranu postalo toplo kao tropsko
Next articleHrvatski kanader došao u pomoć Slovencima i čuvao od vatre natpis “najvećeg sina naroda i narodnosti SFRJ”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here