Home Vijesti Hrvatski kanader došao u pomoć Slovencima i čuvao od vatre natpis “najvećeg...

Hrvatski kanader došao u pomoć Slovencima i čuvao od vatre natpis “najvećeg sina naroda i narodnosti SFRJ”

865
0

Jučer poslijepodne je Slovencima u pomoć došao i hrvatski kanader koji je iz Tršćanskog zaljeva prikupljao 6000 litara vode po letu. Na terenu je više od 300 vatrogasaca koji pokušavaju gasiti požar.

Prema riječima voditelja vatrogasne grupe Simona Vendramina, vatra se brzo proširila zbog suše, osušenog raslinja i jake bure. “Radimo na tome da se vatra ne približi naseljenim mjestima”, rekao je poslijepodne u razgovoru za slovenske medije.

Budući da se vatra proširila i kroz krošnje drveća, gašenje iz zraka posebno je važno za sigurnost. Pred večer požar je lokaliziran, no zbog pojačane bure vatra se ponovno razbuktala i to u smjeru sela Lokvica. Vatrogasci su stoga preusmjerili svoje aktivnosti i na terenu ostaju i preko noći. Gašenje požara iz zraka prekinuto je do jutra.

“Aktiviran je državni plan za ovakvu vrstu intervencija. Požar je je dugačak sigurno jedan kilometar, gori na teško pristupačnom ili neprohodnom terenu”, rekao je Vendramin. Gori uglavnom borova šuma i makija, a požar je zahvatio oko 350 hektara. “Radimo na tome da se vatra uopće ne približi selima”, dodao je.

Brojni komentatori na društvenim mrežama su primijetili da je hrvatski kanader intervenirao i kraj poznatog natpisa “Tito”.

(24 ur, foto: bobo)

Previous articleVIDEO: Masovne evakuacije zbog golemog požara u Sloveniji!
Next articleMoguća neviđena situacija: Ako Dinamo kiksa, a Rijeka iznenadi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here