Home Najnovije VIDEO: Pogledajte kako Hajdukov huligan udara snimatelja

VIDEO: Pogledajte kako Hajdukov huligan udara snimatelja

2948
0

Hajdukovi navijači su nakon izlaska sa stadiona napali tv snimatelje pa je policija upotrijebila pendreke, suzavac i gumene metke, pokazuje snimka portugalske televizije Sport TV.

Video napada možete pogledati OVDJE.

“Navijač koji je napao izvjestitelja televizije TVI/CNN uhićen je te će u četvrtak biti izveden pred istražnog suca”, izvijestio je novinar portugalskog CNN-a.

Ti su incidenti uslijedili nakon izgreda Hajdukovih navijača dan ranije, te utakmice pune tenzija u kojoj je Vitoria pobijedila 1-0. Pobjeda joj nije bila dovoljna za prolazak dalje u Konferencijskoj ligi zbog poraza 1-3 prije tjedan dana u Splitu.

Nekoliko vozila hrvatskih registarskih oznaka oštećeno je pak na parkiralištu pokraj željezničkog kolodvora u obližnjem mjestu Trofa, izvijestile su novine O Jogo. Na fotografiji se vidi bijeli kombi sa splitskim tablicama razbijenih prozora te drugi kombi i automobil probušenih guma.

Noć uoči utakmice policija je zaustavila pet autobusa s Hajdukovim navijačima. Utvrđeno je da su u njima 154 osobe, od kojih su 122 bili državljani Hrvatske, 23 Portugala, a preostalih devet državljani drugih zemalja. Autobusi na putu za Porto zaustavljeni su nakon nereda na ulicama Guimaraesa.

U tom je gradu u utorak oko 22,30 sati stotinjak osoba, većinom zamaskiranih lica obučenih u crno, uplašilo je stanovnike i turiste na teresama kafića. Ljudi su bježali kada su prema njima bačene upaljene baklje i stolice.

Nije bilo ozlijeđenih, a tijekom jutra nitko nije prijavio materijalnu štetu, izvijestila je policija. Svih 154 navijača, čiji su podaci uzeti tijekom zaustavljanja autobusa, bili su pušteni nakon legitimiranja. Policija je kod njih pronašla jednu dimnu ‘bombu’, bokser i masku za prekrivanje lica ‘fantomku’.

Portugalsko ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je da su među navijačima Hajduka bili navijači najmanje jedne portugalske navijačke skupine.

“Postoje indicije da su Hajdukovi navijači organizirali dolazak u Portugal na način da ih vlasti ne primijete. Incidenti u Guimaraesu unaprijed su planirani uz sudjelovanje najmanje jedne portugalske navijačke skupine”, navedeno je u priopćenju ministarstva, a koje citiraju novine Record i O Jogo.

Previous articleNajavljena proslava blagdana Velike Gospe na Trsatu
Next articleDječaci dva mjeseca mahali trajektu na Olibu, kapetan napravio nešto što će pamtiti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here