Home Najnovije VIDEO: Ruski i ukrajinski političari se potukli na summitu u Ankari

VIDEO: Ruski i ukrajinski političari se potukli na summitu u Ankari

114
0

Članovi ukrajinskog parlamenta su na summitu Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske suradnje (PABSEC) u Ankari pokušali omesti govor ruske delegacije, javlja Ukrajinska Pravda. To se dogodilo tijekom govora Ole Timofejeve, članice Državne dume iz stranke Jedinstvena Rusija, koja je na jaknu zakačila Jurjevsku traku, simbol ruske agresije.

Ukrajinski zastupnici pokušali su razviti zastave iza njezinih leđa, ali su se članovi ruske delegacije ustali kako bi ih spriječili u tome. Tada se u situaciju umiješao predsjednik turskog parlamenta Mustafa Şentop. On je proglasio pauzu i zatražio da se delegacija, koja je prekršila pravila, izvede iz dvorane.

“Ovdje će govoriti onaj tko je dobio riječ. Neću dopustiti da bilo tko narušava mir i red događanja. Ako netko ima takve namjere, neka napusti prostoriju”, poručio je Şentop. Naglasio je kako svatko može iznijeti svoja mišljenja i ideje, ali uz poštivanje pravila.

“Nema ničeg lošeg u tome. Međutim, ako se pokušaju održati akcije, ovo više neće biti parlamentarni događaj i pretvorit će se u ulični pokret”, dodao je. Rekao je kako ne dopušta takve postupke te je zamolio one koji žele govoriti bez davanja riječi da napuste dvoranu.

Nakon toga je na marginama događaja izbila tučnjava zbog ukrajinske zastave u kojoj je sudjelovao ukrajinski zastupnik Oleksandr Marikovski. 61. Generalna skupština PABSEC-a održava se u Ankari od 4. do 5. svibnja.

Na dnevnom redu je pitanje potvrđivanja mandata članova nacionalnog izaslanstva Ruske Federacije, formiranog nakon parlamentarnih izbora u Ruskoj Federaciji.

Previous articleŠtimac: Zašto je Homo si teć pisalo sitnim, a Rijeka Run velikim slovima?
Next articleJakirović: Da, mi smo bolesni

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here