Home Mozaik Više od 200 spasioca izvlači gluhonijemog dečka iz bunara: Raul (10) zarobljen...

Više od 200 spasioca izvlači gluhonijemog dečka iz bunara: Raul (10) zarobljen 4 dana, ne razumije mu se želi pomoći

110
0

Više od 200 spasilaca u indijskom selu Piharid u Chhattisgarhu pokušava spasiti desetogodišnjeg gluhonijemog dječaka Raula Sahua, koji je prije četiri dana pao u bunar dubok više od 60 metara, javlja Indian Express.

Bageri pokušavaju prokopati tunel uz bunar širok samo jedan metar, a loši vremenski uvjeti, stjenoviti krajolik, zmije otrovnice i škorpioni koji tamo žive dodatno otežavaju akciju spašavanja.

Obližnji seljani pokušavaju izvući vodu iz bunara ručnim pumpama.

Dječaku pokušavaju dostaviti kisik uz pomoć cijevi. U akciju spašavanja uključila se i vojska te sektor za hitne slučajeve.

Dječak je upao u bunar, koji je iskopan prije nekoliko dana, dok se u petak igrao u dvorištu obiteljske kuće.

Dječakovi roditelji, Lala Ram Sahu i Gita Sahu, shvatili su da je njihov najstariji sin Raul nestao. Nakon duge potrage dječak je pronađen u bunaru.

Komunikacija s Raulom je otežana zbog činjenice da je gluh i ima smetnje u razvoju. Spasilački timovi su razmišljali o tome da ga izvuku bacanjem užeta, ali Raul ne shvaća da ga pokušavaju izvući.

“Hranu koju šaljemo uzima užetom, ali je ne hvata”, rekao je jedan spasilac.

Zbog obližnjeg kopanja, promjene tlaka i mokrog tla u bunaru, voda je napunila Rahulu do grla. Spasilačke službe prate dječakovo stanje kamerom.

Sjedeći u vodi do koljena više od 60 sati, Rahul je pokazao hrabrost, kažu spasioci.

“Jede, spava, pa čak i pomaže u izbacivanju vode kroz prozor. Njegova obitelj pokušava razgovarati s njim kroz rupu i kameru koju smo poslali”, rekao je.

“Mi samo želimo da se naše dijete vrati sigurno. Cijelo selo se moli za to”, rekla je Shama Bai, Raulova baka.

Previous articleKopao je u vrtu, a zatim pronašao ljudsku lubanju: ​​Žena mu je priznala i tražila od njega nešto šokantno
Next articleOd 1. srpnja poskupljuje usluga odvoza otpada

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here