Home Vijesti ​Višestruki počinitelj prekršaja u prometu kažnjen uvjetnom kaznom zatvora

​Višestruki počinitelj prekršaja u prometu kažnjen uvjetnom kaznom zatvora

121
0
PA BMW BEZ REG
PU PGŽ

Jučer je u prekršajnom odjelu Općinskog suda u Rijeci donesena presuda protiv 24-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja ponovljenih prometnih prekršaja.

Riječ o recidivistu u počinjenju prekršaja upravljanja vozilom bez vozačke dozvole. Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka zatekli su navedenog počinitelja u utorak, 7. svibnja oko 22 sata na području Kozale u Rijeci dok je bez vozačke dozvole upravljao osobnim vozilom, zagrebačkih registracijskih oznaka.

Provjerom je utvrđeno da unatoč tome što mu je na snazi zaštitna mjera zabrana upravljanja vozilima “B” kategorije nakon što mu je vozačka dozvola oduzeta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova još 2020. godine, a prije ponovnog polaganja vozačkog ispita, je nastavio s kretanjem u prometu. Stoga je uhićen  i priveden u službene prostorije policije na postupanje.

U prekršajnom postupku doveden je u nadležni općinski sud gdje je prekršajna sutkinja donijela presudu kojom je 24-godišnjaku izrečena uvjetna kazna zatvora u trajanju od godine dana.

Također je i sankcioniran prema odredbama Zakona o prebivalištu jer nije prijavio boravište na području Rijeke.

Drugi recidivist u prometu zatečen na Krku

Inače, jučer je i na području otoka Krka zatečen recidivist u počinjenju prometnih prekršaja. Policijska ophodnja je 37-godišnjeg hrvatskog državljanina zaustavila oko 14.50 sati na ŽC 5131 kod ulaza u grad Krk kada je pod utjecajem alkohola upravljao teretnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola od 1,38 promila.

Osim toga je  utvrđeno da upravlja teretnim vozilom za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola temeljem Rješenja Policijske postaje Krk iz 2022. godine zbog neodazivanja na izvanredni liječnički pregled.

Zbog počinjenih prekršaja protiv 37-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kojim mu je predložena novčana kazna od najmanje 2000 eura i zabrana upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od devet mjeseci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here