Home Vijesti Vjeroučitelj Miletić organizira akciju opremanja informatičkog laboratorija

Vjeroučitelj Miletić organizira akciju opremanja informatičkog laboratorija

191
0

U subotu, 25. svibnja u Zagrebu je održano Superfinale Croatian Makers lige – napredno natjecanje u edukacijskoj robotici za najbolje i najmotiviranije ekipe u Croatian Makers ligi u školskoj godini 2018./2019. Sudjelovalo je 300 natjecatelja u 75 ekipa u dvije dobne skupine, mlađoj (1.-5. razred osnovne škole) i starijoj (6.-8. razred osnovne škole). Ekipa katoličkih skauta – robotičara postigla je najbolji rezultat u Primorsko-goranskoj županiji.

Osnivač i voditelj katoličkih skauta, vjeročitelj Marin Miletić, nakon ovog uspjeha je odlučio pokrenuti akciju opremanja laboratorija robotike, prenosi portal Bitno.net, čiji je Miletić kolumnist. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Na svom facebook profilu Miletić je napisao: “Dragi moji prijatelji, mi katolički skauti neprestance radimo na mnogim poljima odgoja naše djece i mladeži. Nema za nas tjednih pauza, nema zimskih pauza, neka proljetnih prekida, nema ljetnih pauza. radimo, gorimo, izgaramo. u svojim volontiranjima, edukacijama, planinarenjima, kampovima. u tjednim redovitim susretima, kroz eter našeg Radija Skaut i youtube priloga.

U riječkoj ekipi katoličkih skauta imamo patrolu robotičara koju vodi mladi znanstvenik s Tehničkog faksa Alen Jakoplić. Posebnost cijele ove priče je i ta da među ovim mladcima se nalaze i klinci Doma za odgoj djece i mladih. Takvi smo mi katolički skauti. Nikada ne odustajemo. Nikada se ne predajemo. Pružiti mladima nadu. Pokazati da se može.

(…) Želim potpuno opremiti učionicu, prostor koji imamo na Radiju Skaut kao mali labos robotike. Trebam kupiti vrhunski 3D printer, još neku opremu robotike. Želim da mladi profesor Alen – svi sve volontiramo – cijelo ljeto radi s klincima programiranje i robotiku. Mi tako investiramo u našu sadašnjost, u naše mlade. Mi pokazujemo da nisu zaboravljeni čak i oni koje život ne miluje. I mi tako radimo za dobro cijelog društva, za dobro naše predivne Hrvatske.

Dragi ljudi, eto, javite mi se, a ja ću vas uputiti što vam je činiti. Možete u box, možete javno – kako god. Cilj je urediti najmoderniji labos robotike u riječkoj regiji, koji ćemo mi skauti voditi otvoreno za svako dijete, za svakog klinca”, dio je Miletićevog obraćanja.

Previous articleZanella dobiva trg u Rijeci, koliko znamo o njemu?
Next articleGiorgu Surianu nagrada za životno djelo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here