Home Vijesti Vlada odustala od nizinske pruge, Milanović obećao ‘dolinsku’!

Vlada odustala od nizinske pruge, Milanović obećao ‘dolinsku’!

72
3

Ministar Siniša Hajdaš Dončić predstavio je Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Zaključak Povjerenstva za željeznice kojim se prihvaća varijanta II b. vezano za izgradnju prometne infrastrukture na riječkom prometnom pravcu. U prijevodu, odustaje se od izgradnje nizinske pruge prema Rijeci ili kako je to danas objasnio premijer Milanović: ‘Nizinska pruga bit će od Zagreba do Skradnika, a od Skradnika do Rijeke bit će dolinska pruga, na tom području postoje brda i doline, pa je to onda dolinska pruga.’

Novim planom umjesto izgradnje nove, malo će se ‘popeglati’ stara trasa, a tamo gdje ne postoje dva kolosijeka izgraditi će se drugi dok će se postojeći modernizirati.

Inače, u Vladi su prije samo dva mjeseca nakon odbijenice kineskih tvrtki tvrdili kako će sredstva za izgradnju nizinske pruge biti osigurana pretpristupnih fondova EU. Pokazalo se na kraju da su takve najave ipak bile neozbiljne i da je pobijedila koncepcija Slavka Linića koji se izgradnji nizinske pruge protivi od samog početka o čemu smo tekst prenijeli prošle godine. Linić je tada u društvu predsjednika uprave luke Ploče projekt nizinske pruge ocijenio skupim i nerealnim. Iako su riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i ex PGŽ župan Zlatko Komadina, nastavili govoriti o nizinskoj prugi kao Vladinom prioritetu (nalazi se i u Planu 21), pokazalo se na kraju da su ili cijelo vrijeme obmanjivali javnost ili Vojka i Zlatka u Vladi zapravo ni ne doživljavaju ozbiljno. (rd)

Previous articleKantrida u snijegu?
Next article‘Kune’

3 COMMENTS

  1. Rijeka ih dovela na vlast i opet pljuju u pijat iz kojeg jedu. Neće još dugo. Prvo pada debeli, a onda i ostali.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here