Home Vijesti Vlada sljedeći tjedan otkriva plan B

Vlada sljedeći tjedan otkriva plan B

880
0

Iako je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić najavio da će se problem brodogradilišta riješiti do kraja ovoga tjedna, to se nije dogodilo. Nakon izjave Danka Končara da odustaje od kupnje 3. maja premijer Zoran Milanović nije imao komentara. Ministar Slavko Linić najavio je da će se sve doznati na idućoj sjednici Vlade. Čačić je izjavio da Vlada ima plan B. No zasad ga ne otkriva. Hrvatska Vlada malo više vodi računa o zaposlenima u zemlji nego što to čine drugi, izjavio je Čačić. Neslužbeno se doznaje kako će odustajanje od 3. maja Končara izbaciti i iz utrke za Brodotrogir i Kraljevicu.

U 3. maju, nakon vijesti da su Jadranska ulaganja povukla ponudu za privatizaciju njihova brodoogradilišta, poručuju kako se to moglo i očekivati. Končar je relativizirao kolektini ugovor, kažu u škveru. Čudi ih što mu u jedra puše i Radimir Čačić, kada pristaje na Končareva korporativna jamstva. U natječajnoj dokumentacji jasno i glasno stoji da to moraju biti jamstva prvoklasne europske ili svjetske banke. Tako da od samog početka uvjeti privatizacije nisu bili ispunjeni, izjavio je Vedran Sabljak, povjerenik Sindikata Istre i Kvarnera u 3. maju.

Europska komisija odbila je komentirati Končarevo odustajanje od 3. maja. Možemo samo ponoviti naše izjave da je prema odredbama ugovora o pristupanju nužno uskoro riješiti pitanje restruktiriranja brodogradilišta. Restrukturiranje brodogradilišta predmet je monitoringa i Komisija očekuje da će Hrvatska nastaviti ispunjavati obveze preuzete u pristupnim pregovorima, rekao je za Hinu Peter Stano, glasnogovornik povjerenika za proširenje Štefana Fuela.(HRT)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here