Home Mozaik Vlasnik NHL kluba optužen za spolni odnos s maloljetnom balerinom, objavljena i...

Vlasnik NHL kluba optužen za spolni odnos s maloljetnom balerinom, objavljena i nihova prepiska

332
0

Seksualni skandali posljednjih su godina u NHL-u česta pojava. Sada je vlasnik Edmontona Daryl Katz, koji je optužen za spolni odnos s maloljetnom balerinom, pišu Sportske novosti.

Prije godinu dana balerina Sage Humphreys i nekoliko njezinih kolegica podigli su tužbu protiv koreografa Mitchella Buttona i njegove supruge Dusty, nekadašnje slavne balerine. U tužbi se navodilo da je Humphreys upoznala Buttonove 2016., dok je studirala ples u Bostonu. Par ju je seksualno i verbalno zlostavljao, prisilio je da živi s njima, te izolirao od obitelji. Button je – navodi se u tužbi – silovao Sage u svom stanu. Nakon toga se to ponavljalo, a u nasilju je sudjelovala i supruga koreografa.

Obitelj Button podnijela je protutužbu, u kojoj stoji da se sve dogodilo sporazumno i nakon što je Sage napunila 18 godina. Također su naveli da je balerina imala nekoliko seksualnih odnosa prije punoljetnosti, uključujući i Daryla Katza. Vlasnik Oilersa navodno je tada maloljetnoj balerini za to platio 75.000 dolara.

– Optužbe nisu iznijeli Humphreyevi, nego supružnici Button, koje su Sage i još šest djevojaka optužile da su koristili svoj položaj, moć i utjecaj u svijetu plesa za seksualno zlostavljanje mladih plesača – rekao je Katzov odvjetnik Robert Kliger. stoji u priopćenju.

Uz protutužbu obitelji Button priložena je prepiska između vlasnika Edmontona i balerine. U dijalogu je Katz traži da šuti o incidentu između njih, a također obećava predati novac balerini. Odvjetnica Sage Humphreys rekla je za NBC da je odnos između njezinog klijenta i Katza bio čisto poslovni, a novac je doniran filmu.

Osvrnula se i na ponašanje obitelji Button.

– Silovatelji često pokušavaju koristiti optužbe protiv njih kao oružje, a upravo se to ovdje događa. Protutužbe koje su podnijeli lažno i bezobzirno optužuju druge, uključujući Daryla Katza.

– Katz nikada nije upoznao supružnike Button i njihove lažne optužbe protiv njega su jadan pokušaj da se skrene pozornost s gnjusnih djela za koja su optuženi. Gospodin Katz će energično braniti svoj ugled od ovih neutemeljenih i lažnih tvrdnji i tražit će sankcije i odštetu – rekao je Robert Kliger, Katzov odvjetnik.

U četvrtak je sam Katz rekao vodstvu NHL-a, koje istražuje kompletan slučaj, da oštro negira optužbe. Ovo nije prvi skandal u koji je upleten vlasnik Edmontona. Godine 2017. brazilska manekenka Grace Santo optužila je milijardera da joj je nudio novac za seks. Slučaj je otišao na sud, ali tamo Katzova krivnja nije dokazana.

Previous articleGej nogometaš: Definitivno bih išao na SP u Katar kad bih dobio poziv reprezentacije
Next articleRakitić sreo čuvenog napadača pa se ovaj pohvalio fotografijom: Nikada ne biste prepoznali o kome se radi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here