Home Vijesti Vožnja lukobranom na vlastitu odgovornost

Vožnja lukobranom na vlastitu odgovornost

1366
0
lukobran
foto: kigo.hr

Gost: “Dobar dan, ja bi iznajmio jednu biciklu za vožnju”,
Službenica: “Može, ali voziti se možete samo na lukobranu i na vlastitu odgovornost”!

Ovako je danas izgledao razgovor na prvi radni dan mini ureda koji organizira najam bicikla i vožnje elektro vozilom po lukobranu, piše portal kigo.hr.

Cijena deset bicikla zajedno s pratećim stupićima stajala je građane Rijeke 120 000 kuna, a za elektro vozilo nismo mogli dobiti informacije od nikoga kolika mu je bila cijena.

Neslužbeno saznajemo da je sve skupa stajalo oko 250 000 kuna te da se ovaj projekt neće moći financijski isplatiti Gradu Rijeci. Saznajemo da je cijeli projekt napravljen “navrat na nos”, samo za lokalne izbore, i kad izbori završe, vjeruje se da će se cijeli projekt jednostavno ugasiti, poput putničkog terminama, za koji se još ne zna kada će se otvoriti.

Zašto službenica upozorava ljude da se voze po lukobranu na vlastitu odgovornost? Lukobran je još uvijek neuređena zona, i na njemu se nalaze stvari koje ne ukazuju da se radi o šetnici ili zoni za bicikle. Lukobran je neravan, pun rupa, i proreza u nepotrebnim šinama u koji se lako zaglavi biciklom. Na samome lukobranu ima puno neočišćenog otpada na kojem se može probušiti guma na biciklu, uslijed čega je lako doći do pada.
Lučka uprava nabavila je prvo električno putničko vozilo koje će njime svakodnevno prometovati od 9 do 20 sati, a Komunalno društvo Autotrolej prvih deset javnih bicikala koji će ljubiteljima vožnje na dva kotača na raspolaganju biti od 8 do 20 sati svakoga dana.

Na samome otvorenju nove turističke ponude u Rijeci bio je naravno i Vojko Obersnel i ostali važni SDPovi dužnosnici koji nisu mogli objasniti nikome zašto lukobran i riječko priobalje još uvijek izgledaju neuređeno. Svi visoki predstavnici SDPa Rijeke su se provozali nesređenim Molo Longom, a da bude sprdnja veća, službena voditeljica je (kao da je pod teškim opijatima), pozvala sve da se provozaju kako ona kaže “našim lijepim lukobranom”.
Građani Rijeke i dalje u šoku. Nevjerojatno je da još uvijek oni koji bi trebali vidjeti, ne vide – NIŠTA! (kigo.hr)

Previous articleSamo jedno TV sučeljavanje kandidata za riječkog gradonačelnika
Next articleUlaznice za Zadar u pretprodaji

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here