Home Mozaik Vrata koja su spasila Rose u “Titanicu” prodana na aukciji: cijena je...

Vrata koja su spasila Rose u “Titanicu” prodana na aukciji: cijena je pretjerana

153
0
titanic

Rekvizitni “protagonist” scene u kojoj lik kojeg glumi DiCaprio gine kako bi spasio svoju voljenu, prodan je na aukciji u Sjedinjenim Državama za 718.750 dolara, što je jednako 663.780 eura

Vrata poput mnogih drugih, ali s pričom za ispričati. Priča koju je kinematografija toliko proslavila da je cijenu te jednostavne drvene ploče podigla na više od pola milijuna eura. Riječ je o vratima koja u posljednjim scenama filma “Titanic” spašavaju život Rose, koju glumi Kate Winslet. Dok njezin voljeni Jack, odnosno Leonardo DiCaprio, umire u ledenim vodama. Rekvizit je prodan na aukciji u Sjedinjenim Državama za monstruoznu svotu od 718.750 dolara, što je jednako 663.780 eura. Lot je bio dio serije predmeta i kostima u vlasništvu lanca restorana i odmarališta Planet Hollywood.

Vrata Titanika koja su spasila Rose prodana su na aukciji

Kao što je spomenuto, ova posebna vrata, jedna od stotina razasutih na Titanicu, igraju vrlo važnu ulogu u filmu Jamesa Camerona iz 1997.: ona postaju improvizirana splav dovoljno velika da spasi samo protagonisticu, ali ne i lika kojeg glumi DiCaprio. Redatelj je nedavno otkrio da je dnevno primao desetke e-mailova u kojima se Rose naziva “sebičnom”, a Jack “idiotom” zbog te scene. No Cameron je prekinuo raspravu rekavši da je Jack prema scenariju trebao umrijeti. Prema aukcijskoj kući Heritage Auctions, rekvizit je modeliran prema potpunom komadu krhotina izvađenih iz stvarne tragedije Titanica iz 1912. godine. Što se tiče rasprave o tome može li ploča primiti dvije osobe, aukcijska kuća je objasnila da je duga otprilike 2,4 metra i široka 1 metar.

Prodani i drugi rekviziti na Titanicu

Na istoj aukciji sa seta “Titanica” prodano je i kormilo broda za koje se kapetan drži prije negoli potone. Prodani su i stropni luster i luksuzni namještaj, kutija s vatrogasnom sjekirom kojom je Rose oslobodila Jacka iz lisica i odjeća koju nose dva glavna protagonista. Heritage Auctions prodao je i druge kultne predmete iz holivudske kinematografije. Bič kojim je vitlao Harrison Ford u sagi o Indiani Jonesu (525 tisuća dolara). Kugla za kuglanje Billa Murraya u “Kingpinu” (350.000 dolara). Sjekira Jacka Nicholsona u “The Shining” (125.000 dolara). Crno odijelo koje je Tobey McGuire nosio u “Spider-Manu 3” (125 tisuća dolara).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here