Home Biznis Vrdoljak: Mol odgađa ulaganje u rafineriju u Rijeci, što na to imaju...

Vrdoljak: Mol odgađa ulaganje u rafineriju u Rijeci, što na to imaju reći Most i HDZ?

2918
0

VrdoljakMinistar gospodarstva Ivan Vrdoljak optužio je Mol kako koristi situaciju u Hrvatskoj dok nemamo novu vladu jer želi donijeti odluke koje štete hrvatskim nacionalnim interesima. Potvrdio je da su dobili prijedlog odgode ulaganja u rafineriju u Rijeci.

Vrdoljak kaže kako je njegov stav potpuno jasan i da Hrvatska mora zadržati svoje rafinerijske kapacitete te da investicija u riječku rafineriju ne smije doći u pitanje. Rekao je i da su sa kolegama iz Mađarske morali usuglasiti odgovor o sudbini rafinerije Sisak.

– Oni moraju poštivati preuzeti obveze iz 2003. Ne mogu nas Mađari pretvoriti u koloniju – rekao je Vrdoljak, a zatim bacio rukavicu u lice poltičkim konkurentima koji cijelo vrijeme pozivaju na konsenzus.

Vrdoljak je rekao i da bi želio čuti kakav je stav Mosta i HDZ-a oko investicija u riječku rafineriju i sudbinu one u Sisku. Napomenuo je da je tijekom pregovora s Mostom on upravo ta pitanja postavio predstavnicima Mosta, ali da mu oni na njih nisu odgovorili.(vecernji.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here