Home Vijesti Vrhovni sud objasnio zašto je Severininog sina vratio ocu

Vrhovni sud objasnio zašto je Severininog sina vratio ocu

167
0

Vrhovni sud Republike Hrvatske nedavno je objavio odluku koja je izazvala značajne promjene u slučaju skrbništva nad sinom poznate hrvatske pjevačice Severine Vučković i srpskog poduzetnika Milana Popovića. Ova odluka revizije ukida prethodnu presudu Županijskog suda u Splitu, kojom je određeno da će maloljetni sin živjeti s majkom, Severinom.

Zašto je Vrhovni sud donio novu odluku?

Ključni razlog za revidiranje prethodne presude leži u nedostatku usmenog ispitivanja vještaka, što je inicirao Milan Popović. Naime, ni jedan od dva vještaka nije se pojavio na ročištu, a Vrhovni sud je zaključio da je drugostupanjski sud selektivno prihvatio njihov nalaz. Ova bitna povreda parničnog postupka dovela je do ukidanja presude i vraćanja predmeta Županijskom sudu u Splitu na ponovno suđenje.

Što je bio ključni argument Milana Popovića?

Milan Popović je argumentirao da Županijski sud u Splitu nije ispoštovao zahtjev za usmenim ispitivanjem vještaka, a Vrhovni sud RH je podržao njegovu poziciju. Neprovođenje ovog koraka, unatoč zahtjevu stranke, predstavlja ključnu povredu parničnog postupka, kako je zaključio Vrhovni sud.

Reakcije i daljnji koraci

Ova odluka Vrhovnog suda otvorila je novo poglavlje u sudskom procesu između Severine i Milana Popovića. Odvjetnici Severine naglašavaju da se navedeno pravno shvaćanje ne može primijeniti na ovu situaciju, jer je samo Severina izrazila primjedbe na pismeni nalaz vještaka. S obzirom na nove okolnosti, očekuje se nastavak pravne borbe i daljnje rasprave o skrbništvu.

Odluka Vrhovnog suda o ukidanju prethodne presude u slučaju skrbništva nad sinom Severine i Milana Popovića označava važan preokret u ovom dugotrajnom pravnom procesu. Rasplet situacije i daljnji koraci u vezi s ovim pitanjem ostaju neizvjesni, a javnost pažljivo prati razvoj događaja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here