Home Najnovije Vučić o nacionalnom stadionu: Ode Beograd u nebesa! Voditelj: Ali tu su...

Vučić o nacionalnom stadionu: Ode Beograd u nebesa! Voditelj: Ali tu su same livade

254
0

Vladar Srbije se drugi put u tri tjedna u programu državne televizije RTS hvalio novim stadionima. Za razliku od prethodne prilike, kada je predstavljao tri stadiona u provinciji i to pasivnim krajevima, sada je narodu pokazao kako će izgledati Nacionalni stadion Srbije na zapadnom ulazu u glavni grad. “Na otvaranje nam dolazi Aleksander Čeferin. Znate li vi tko je on, Bog u UEFA-i!” objavio je podanicima.

“Timok i Dubočica nisu jaki? Ma nemojte, treba li netko mafijaški birati tko će dobiti stadion?!”
Iskoristio je prigodu i da ovaj put podsjeti na manje, ali jako moderne stadione dalje od Beograda, ali ga je naljutila primjedba voditelja da klubovi iz Zaječara i Leskovca nemaju prvoligaše niti privlače puno gledatelja, pa da je nejasno zašto se za njih grade moderni stadioni.

“Timok i Dubočica nisu jaki? Ma nemojte, treba li netko mafijaški birati, na način da se gleda gdje su nogometno jaki?! Stadion u Zaječaru izgleda kao Allianz Arena i to je najbitnije!

“Na stadionima van Beograda će igrati i Zvezda i Partizan kada krene obnova njihovih užasnih stadiona”
Trebamo birati sredine, a klubovi će se pojaviti, igrat će tamo i reprezentacija. A gdje će igrati Zvezda i Partizan kad krenu radovi na njihovim stadionima koji su sad užasni?

Vučić stalno povlači paralele s Bayernovim stadionom, a isto je napravio i govoreći o Nacionalnom stadionu u Beogradu: “Bit će na povoljnijoj lokaciji nego je slučaj s Allianz Arenom.” Voditelj mu je i tu kontrirao: “Ali, predsjedniče i Nacionalni stadion će biti u Srijemu. Sve najbolje i najnovije u Srbiji je tamo.

Zašto ga ne gradite na lijevoj obrani Dunava, u takozvanom trećem Beogradu? Malo Banat da se razvije, ne samo sve u Srijem, koji je kao neke talijanske ili njemačke regije. Tamo je sva industrija, najbolje ceste…”

Vučić se divio ljepotici koja diže Beograd u nebesa, voditelj se čudio livadama oko Nacionalnog stadiona
Vučić mu je odgovorio: “Zato što će tamo biti novi centar Beograda, lako dostupan svima.” Tada mu se u na velikom ekranu iza leđa u studiju pokazala ilustracija stadiona s okolicom, koja izgleda ruralno. “Pogledajte ovu ljepoticu!” govorio je Vučić, ali voditelj je bio daleko manje oduševljen okolišem: “Ali, pogledajte predsjedniče ove livade okolo… Kako ćemo preko njih do stadiona?”

Vučić je uzvratio da će se riješiti infrastruktura, napraviti pristupne ceste te proširiti postojeće i dodao: “Još kada uz novi stadion dovedemo Expo, svjetsku izložbu, ode Beograd u nebesa!”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here