Home Vijesti Wagner grupa regrutira pacijente psihijatrijskih bolnica kao dobrovoljce za rat

Wagner grupa regrutira pacijente psihijatrijskih bolnica kao dobrovoljce za rat

325
0

Novinari lista The Moscow Times kontaktirali su dežurnu liniju “Wagnera” i tvrdili da su liječeni u neuropsihijatrijskoj bolnici zbog živčanog sloma. Kao odgovor dobili su formalnu uputu za novake i grupa im ponudila novačenje kao terapiju. “Pročitajte upute, ako je sve u redu, čekamo vas”, rekao je regrut PMC-a.

Prema uputama, PMC ne prima osobe “obolele od težih bolesti, koje onemogućuju izvršavanje zadataka, koje boluju od ovisnosti o drogama, kao i one s hepatitisom B i C”. Međutim, nisu potrebne nikakve potvrde, kao što proizlazi iz istih uputa, ozbiljni liječnički pregled se ne provodi po dolasku na ured za novačenje: uzimaju se samo brzi test krvi i test na droge.

U rujnu prošle godine, novinar Andrej Zakharov otkrio je oglas za zapošljavanje koji je objavio Sanktpeterburški centar za mentalno zdravlje br. 2. Oglas je objavljen na web stranici centra za mentalno zdravlje, neposredno ispod informacija za posjetitelje koji moraju proći psihijatrijsku procjenu zbog posjedovanja oružja. U oglasu stoji da vojni komesarijat okruga Vyborg traži dragovoljce voljne da se pridruže imenovanim jedinicama “Kronštat”, “Neva” i “Pavlovsk”.
Nije poznato na čiju inicijativu je oglas objavljen. Centar za mentalno zdravlje odbio je komentirati The Insider i poklopio slušalicu.

U rujnu je Telegram kanal Rotonda, pozivajući se na izvor, rekao da su gradske vlasti Sankt Peterburga već počele tražiti borce među beskućnicima koji će se pridružiti “guvernerovom bataljunu”. Tako je dužnosnik uprave okruga Frunzensky posjetio jedno od skloništa za beskućnike Nochlezhka i pokušao podijeliti propagandne letke. U Upravi Distrikta tvrde da je njihov zadatak bio “dostaviti informacije o ugovornoj službi svima do kojih se može doći”, ali je distribucija letaka u skloništu navodno bila osobna inicijativa službenika.

Previous articleVIDEO Strašna nesreća u susjedstvu, vlak pomeo kamion
Next articleKošarkaš se probudio s bogatstvom na računu, zamijenili ga s nogometašem!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here