Home Mozaik Za sve koji su se pitali što nas čeka nakon paklenog ljeta:...

Za sve koji su se pitali što nas čeka nakon paklenog ljeta: Accuweather objavio dugoročnu prognozu za jesen

302
0

Američki privatni meteorološki servis Accuweather objavio je prognozu za jesen. Teško da će se uočiti razlika između ljeta i rane jeseni, odnosno, suša se i dalje nastavlja, kao i iznadprosječno toplo vrijeme nad našim područjem.

Toplije vrijeme će se nastaviti tako da će vrijeme biti toplije nego na što smo naviknuli tijekom velikog dijela jesenskih mjeseci. Međutim, to ne znači da nećemo imati tzv. hladne prodore.

Što se oborine tiče, mnogo je složenija na sezonskoj skali. Suša bi se nastavila, barem u ranoj jeseni, što bi značilo da bi se produljila i opasnost od požara, osobito na rujan i listopad.

Slaže se s ovim i Europski centar za srednjoročnu prognozu vremena, prema kojem sve do kraja kolovoza pa i u rujnu i listopadu treba računati na manjak oborine, a vrlo je vjerojatno i pozitivno odstupanje temperature zraka u odnosu na klimatološki prosjek.

Dugotrajna suša nastavit će stvarati stres za opskrbu hranom i vodom, kao i prijevoz robe diljem Europe zbog iznimno niskih vodostaja rijeka. Poljoprivreda će također pretrpjeti udarac. Najugroženije kulture su kukuruz, soja i suncokret. Ovo bi mogao biti i jedan od najnižih uroda kukuruza u posljednjem desetljeću.

Previous articleNikolina Pišek dobila posao na Uni TV
Next articleNevjerojatna snimka: Uspavani ruski vojnik doživio buđenje koje će pamtiti do kraja života! Zapazio ga je ukrajinski dron i ispustio bombu…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here