Home Vijesti Zaplijenjeno 19.000 šteka cigareta

Zaplijenjeno 19.000 šteka cigareta

1094
0

U kontejnerskom terminalu riječke luke pronađeno je u jednom kontejneru 19.000 šteka ili 192.000 krijumčarenih cigareta, čija je procijenjena vrijednost 1,042.560 kuna. Cigarete marke Benson and Hedges oznake “gold”, pronađene u 20-stopnom kontejneru, zaplijenjene su 21. studenoga, sedam mjeseci nakon što je kontejner, čiji je teret bio deklariran kao električna roba, stigao u luku, rekao je pročelnik te carinarnice Ratko Sušić.

Cigarete su otkrivene neposredno nakon istovara s broda zahvaljujući suradnji policije i carine, a do dana zapljene bile su pod policijskim nadzorom. Pronađeno je 1200 kartona cigareta.

Da su te cigarete dospjele na hrvatsko tržište, državni bi proračun bio oštećen za 3,265.910 kuna, od čega bi na carinu išlo 396.173 kune, na poseban porez na duhanske proizvode 2,092.800 kuna, a ostatak na PDV.

Kontejner je stigao u riječku luku brodom Cordelia 7. travnja, a po brodskoj dokumentaciji cigarete su ukrcane u kineskoj luci Yantianu. Prema vrsti i oznakama na kutijama, procjenjuje se da su trebale biti prokrijumčarene u EU za tržište u Velikoj Britaniji.

Načelnik Sektora kriminalističke policije primorsko-goranske Policijske uprave Vitomir Bijelić rekao je da još nije provedeno vještačenje kojim će se utvrditi jesu li te cigarete krivotvorina.

Sedam mjeseci, koliko je trajao nadzor kontejnera, po njega nije dolazio nitko, pa policija pretpostavlja da su krijumčari odustali od tog posla, rekao je Bijelić. (Hina)

Previous articleProsinac u Rijeci počinje paljenjem blagdanske rasvjete
Next articleTvrtke u PGŽ u devet mjeseci uprihodile 30 milijardi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here