Home Biznis Zaštita za investitore nakon Lehman Brothersa

Zaštita za investitore nakon Lehman Brothersa

613
0

Monetarne vlasti u Hong Kongu naložile su bankama implementaciju sedam novih zaštitnih mjera povezanih sa prodajom investicijskih i ulagačkih proizvoda, nakon što su primili tisuće žalbi povezanih sa bankrotom investicijske banke Lehman Brothers.

U izjavi danoj u petak, monetarne vlasti naložile su bankama da formuliraju planove o izdjvajanju bankarskog poslovanja od investicijskog bankarstva do kraja trećeg mjeseca ove godine. Mjere koje će se primjenjivati između ostalog obuhvaćaju izdvajenje risk managementa od prodaje, audio snimanje prodajnih procesa, programe tajnog kupovanja itd.

Vlada je obećala reviziju regulative financijskog tržišta u svrhu bolje zaštite investitora nakon što je više od 40.000 investitora uložilo približno 2,5 milijarde dolara u strukturirane financijske proizvode Lehman Brothersa. Mnogi od tih investitora tvrde da su kupovali financijske proizvode za koje su vjerovali da su niskorizične investicije. Lehmanove proizvode prodavalo je više od 20 lokalnih banaka i financijskih institucija koje su sada pod istragom Komisije za vrijednosne papire i futurese.

by rijekadanas

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here