Home Vijesti Zašto Italija gradi 1500 drvenih paviljona za cijepljenje?

Zašto Italija gradi 1500 drvenih paviljona za cijepljenje?

490
0

Stotine paviljona za cijepljenje od drvene građe, ukrašene cvjetnom grafikom koja treba simbolizirati regeneraciju, bit će postavljeni po Italije od siječnja, kada zemlja započinje imunizaciju svog stanovništva cjepivom Covid-19.
Dizajn paviljona predstavio je u ponedjeljak arhitekt Stefano Boeri, koji je – zajedno s timom savjetnika – razvio logotip i vizualne aspekte uvođenja cjepiva u zemlju.
Na talijanskim trgovima i gradskim središtima bit će postavljeno ukupno 1500 privremenih kružnih paviljona, potvrdio je Boerijev studio CNN-u.

Arhitekt pretvara gradove u ‘okomite šume’

Imat će drveni interijer i tekstilnu školjku, a na vanjskoj strani simbol jaglaca.
Boeri je u priopćenju za javnost rekao da je arhitektura dizajnirana da “prenese simbol vedrine i regeneracije”.
“Cijepljenje će biti čin građanske odgovornosti, ljubavi prema drugima i ponovnog otkrivanja života. Ako nas je ovaj virus zatvorio u bolnice i domove, cjepivo će nas vratiti u kontakt sa životom i prirodom koja nas okružuje”, dodao je.

Boeri je jedan od najpoznatijih talijanskih arhitekata, poznat po svojoj zgradi Il Bosco Verticale – ili okomitoj šumi – čija cijela fasada vrvi živim drvećem i zelenilom.
Na projektu cijepljenja radio je besplatno, rekao je njegov studio.
Prema podacima prikupljenim sa Sveučilišta Johns Hopkins, u Italiji je zabilježeno više od 65 000 smrtnih slučajeva od koronavirusa, čime je Ujedinjeno Kraljevstvo nadmašeno po najvećem broju poginulih u Europi.
Mali, ali zapažen trend skepticizma prema cjepivima u Italiji već nekoliko godina brine znanstvenike. Godine 2018. vlada je obustavila obavezno cijepljenje talijanskih školaraca.

Previous articleDominique Kirchner Reill (University of Miami): Kako je karizmatični populist prije 100 godina Riječanima pokvario Božić!
Next article361 novozaraženi u pGŽ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here