Home Sport Završena Skandia for Gold regata

Završena Skandia for Gold regata

487
0

Trećega dana natjecanja u Weymouth Petra Kliba i SCOR W`s Match Race tim u sastavu Sanja Žuljević i Gea Barbić upisale su i drugu pobjedu u brončanoj skupini što im je osiguralo 2. mjesto u skupini te 22. mjesto u ukupnom poretku. Ovo je za SCOR W`s Match Race tim bila prva regata Svjetskog kupa. U ova četiri dana natjecanja svaki dvoboj tražio je od cura da pokažu svo dosadašnje znanje i iskustvo jer je konkurencija bila iznimno jaka. Od 24 kormilarki prvih sedam je sa ISAF rang ljestvice dvobojskog jedrenja za žene.

U taktičkom smislu nije se smjelo griješiti, no pogreške su sastavni dio igre. Na tome se u ova četiri dana i gradilo iskustvo. Dok nisu jedrile, rad drugih timova snimao se kamerom. Sve sa ciljem nadogradnje i poboljšanja dosadašnjeg rada.

Iz dvoboja protiv Nicky Souter prve sa rang liste dvobojskog jedrenja i Claire Leroy možda se i najviše naučilo. U dvoboje su Petra i posada krenule s poštovanjem ali i kao ravnopravne protivnice. Iako su dvoboji završili pobjedama suparnica iskustvo koje se dobilo bilo je vrijedno svakog atoma potrošene snage.

“Istina, 18. mjesto ne zvuči kao neki rezultat. Konkurencija na ovoj regati bila je iznimno jaka. Mc Gregor, Leroy, Hahlbrock, Skudina, Bekaterou su vrhunska imena jedrenja koje sada jedre disciplinu dvobojskog jedrenja i sve one kao i mi imaju cilj nastupiti na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, a jedrit će se upravo ovdje u Weymouthu.

“Dva puta smo pobjedile. Jedno mjesto i jedna pobjeda nedostajale su da uđemo u srebrnu skupinu. U drugim dvobojima zaostajale smo za protivnicama do 3 dužine broda što i nije puno. Dobile smo puno novog iskustva i vidimo da imamo još prostora za napredak. Sljedeća regata na kojoj ćemo nastupiti je Svjetsko prvenstvo koje se jedri od 20-25.09. u Newportu. Nadam se da ćemo za to uspjeti prikupiti još financijskih sredstava. Poboljšale smo ranking na ISAF ljestvici dvobojskog jedrenja za žene i sada smo 22. Razloga za zadovoljstvo imamo, ali nas i dalje očekuje naporan rad. Zahvalila bi svima koji su do sada vjerovali u nas i naš rad i pomogli nas svojim donacijama.”, kaže Petra Kliba.

Danas se u Weymouthu jedri finale i mala finala kada će se znati pobjednica Skandia Sail for Gold regate, te ukupna pobjednica ISAF Svjetskog kupa u disciplini dvobojskog jedrenja za žene.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here