Home Mozaik Žena je morala na WC svakih 20 minuta, godinu dana je tragala...

Žena je morala na WC svakih 20 minuta, godinu dana je tragala za dijagnozom

309
0

Breanne Rodgers ima 21 godinu, a nedavno je postala viralna na TikToku, gdje je objavila kako se godinama liječila od infekcije urinarnog trakta. Iako nije znala gdje je mogla pokupiti kroničnu infekciju, liječnici su je uvjeravali da zbog toga mora na WC svakih 20 minuta.

“Infekcije mokraćnog sustava obično se liječe sokom od brusnice i antibioticima, ali kod mene niti jedno nije smanjilo nelagodu, štoviše, imala sam osjećaj da je još gore”, ispričala je.

Više od godinu dana je posjećivala različite liječnike, a onda konačno dobila pravu dijagnozu. Rečeno joj je da ima intersticijski cistitis. Stanje je poznato i kao sindrom bolnog mjehura, a unatoč tome što pogađa milijune ljudi, često se može zanemariti ili pogrešno dijagnosticirati.

@breannerodgers

♬ original sound – breanne

“Osjećala sam užasnu bol. Svaki put kad bih se požalila na simptome, nitko me nije ozbiljno doživljavao. Osjećala sam se usamljeno i kao da sa mnom nešto nije u redu”, kaže Brianna.

Intersticijski cistitis nema poznat uzrok. Ljudima kojima je dijagnosticirano ovo stanje prvo su isključene sve druge moguće dijagnoze, od infekcija mokraćnog sustava do raka.

“Ako se ne uklapate u jedan od medicinskih definiranih okvira za koje znamo da uzrokuju zdjeličnu bol, onda se svrstavate u kategoriju intersticijskog cistitisa”, kaže za BuzzFeed dr. Krystal Thomas-White.

Liječenjem se simptomi kod većine oboljelih mogu ublažiti, ali potpuna izlječenja su rijetka. Terapija se sastoji od promjena prehrane, treninga mjehura te davanja pentosana, analgetika i intravezikalnih lijekova.

“Otkako sam podijelila svoju priču na TikToku, shvatila sam da je ovo stanje puno češće nego što se govori. Konačno se ne osjećam usamljeno i uplašeno. Umjesto toga, dio sam zajednice jakih žena”, zaključila je Breanne.

Previous articleGuverner Sevastopolja najavio gradnju novih ratnih skloništa
Next articleZbog prometne nesreće na autocesti Rijeka-Zagreb promet se odvija jednim trakom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here