Home Mozaik Žena kćer liječila sokom od ovog povrća: Kad su čuli, liječnici odmah...

Žena kćer liječila sokom od ovog povrća: Kad su čuli, liječnici odmah zagrmjeli – nemojte to raditi, opasno je! (VIDEO)

94
0

Društvenom mrežom TikTok kruži vrlo opasan trend liječenja grla sokom od krumpira. Iako video koji kruži tvrdi da u vrlo kratkom vremenu liječi grlobolju i simptome prehlade, stručnjaci imaju drugačije mišljenje.

Naime, liječnici upozoravaju da je riječ o nestručnom triku koji vam može nanijeti više štete nego koristi.

Kako se vidi na videu, žena navodi da je kćeri izliječila grlo koristeći savjete s TikToka, prenosi Daily Mail.

Blogerica i autorica Allie Casazza tvrdila je svojim 12.200 pratitelja na TikToku da je homeopatskim putem izliječila ‘super lošu Streptokoknu bolest’ svoje 14-godišnje kćeri. Video je dosegao stotine tisuća pregleda prije nego što je izbrisan.

Kako je rekla, uspjela je uz pomoć soka od krumpira, a sve je nestalo u samo dva sata. No, brzo su reagirali stručnjaci i liječnici s novim snimkama i savjetima.

Jedan od njih je dr. Iddi Mughal, na TikToku poznat kao dr. Idz, koji je upozorio ljude da ne koriste ovaj lijek. Rekao je da je to “jedan od najopasnijih videa” koje je ikada vidio.

U videu je upozorio:

“Ne liječite dijete sokom od krumpira ako ima izraženije simptome. Čak i ako se čini da sok od krumpira ublažava grlobolju, ublažavanje simptoma ne znači da je bakterijska infekcija izliječena”, rekla je dr. IDZ i upozorila ljudi da izbjegavaju savjete od nestručnjaka.

Inače, upalu grla uzrokuje bakterija streptokok i može biti vrlo zarazna.

Često se prenosi bliskim kontaktom i ima simptome slične gripi – grlobolja, bolovi u tijelu, groznica, povećani limfni čvorovi.

@dr_idz Natural cure for STREP THROAT!! #weightloss #fatloss #nutrition #fitness ♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs – Skittlegirl Sound

Neuzimanje antibiotika omogućuje širenje bakterija na druge dijelove tijela i može izazvati niz komplikacija uključujući akutnu reumatsku groznicu i šarlah.

Pazite kome vjerujete i uvijek, ali baš uvijek se posavjetujte sa svojim izabranim liječnikom, savjetuju stručnjaci.

Previous articleModrić uhvaćen kako govori Benzemi: ‘Je*ote! Ostavili smo ga samog!’
Next articleKlimatski aktivist šarao grafite po fasadi povijesne zgrade, napao ga gradonačelnik: “Koji k…c radiš?”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here