Home Mozaik Žena preminula nakon vađenja zuba u ordinaciji, uhapšen zubar i njegova sestra

Žena preminula nakon vađenja zuba u ordinaciji, uhapšen zubar i njegova sestra

172
0

Osnovni sud u Đakovici odredio je jednomjesečni pritvor stomatologu čiji su inicijali DŽ.K. i jednomjesečni kućni pritvor njegovoj sestri H.K iz Mališeva nakon smrti pacijentice kojoj je vađen zub u privatnoj stomatološkoj ordinaciji u vlasništvu DŽ.K.

Iz ovog suda je saopćeno da je DŽ.K. se sumnjiči da je počinio kaznena djela nesavjesnog liječenja i nedozvoljenog obavljanja liječničke djelatnosti, a njegova sestra H.K osumnjičena je za neovlašteno obavljanje liječničke djelatnosti i posebne slučajeve krivotvorenja isprave.

Sud je odbio prijedlog Osnovnog tužiteljstva u Đakovici za određivanje pritvora okrivljenoj H.K., pa joj je određen jednomjesečni kućni pritvor zbog sumnje da je počinila dva kaznena djela, nedozvoljeno obavljanje liječničke djelatnosti i posebni slučajevi krivotvorenja dokumenata.

Optuženi DŽ.K. L.Š je u utorak, 22. kolovoza, u svojstvu stomatologa, prilikom vađenja zuba, koristio neprimjerene metode liječenja. iz jednog sela u općini Mališevo, navodi se u priopćenju.

Pacijentica L.Š. preminuo u dvorištu liječničke ordinacije nakon vađenja zuba. Liječnici bolnice u Mališevu konstatirali su da je pacijentica preminula uslijed primjene neodgovarajućih metoda i terapije koju je koristio okrivljenik prilikom vađenja zuba.

Njegova sestra H.K. sumnjiči se za pružanje liječničkih usluga bez odgovarajuće stručne spreme jer je završila devetogodišnju krojačku školu.

Pregledom liječničke ordinacije uhićene osobe pronađeno je 18 svjedočanstava i dopunskih isprava ovjerenih krivotvorenim pečatima srednje medicinske škole i medicinskog fakulteta.(N1)

Previous articleKolinda otputovala u Kijev u nesvakidašnje outfitu, fanovi oduševljeni: ‘Kandidirajte se opet!‘
Next articleWC na plaži u Karlobagu usred ljeta izgleda kao horor film

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here