Home Vijesti Zračna luka u Milanu uskoro će biti preimenovana u čast Silvija Berlusconija

Zračna luka u Milanu uskoro će biti preimenovana u čast Silvija Berlusconija

131
0

Milanska zračna luka Malpensa uskoro će nositi ime bivšeg talijanskog premijera i poslovnog magnata Silvija Berlusconija, objavio je danas ministar prometa Matteo Salvini.

Odluka o preimenovanju u čast Silvija Berlusconija

Silvio Berlusconi, koji je preminuo prošle godine u 86. godini, bio je ključna figura talijanske politike i poslovnog svijeta. Predvodio je četiri vlade na čelu svoje stranke desnog centra Forza Italia i ostavio neizbrisiv trag na modernu talijansku povijest. Ministar Salvini, poznat kao čelnik desničarske stranke Liga i dugogodišnji Berlusconijev saveznik, najavio je da su vlasti za civilno zrakoplovstvo odobrile zahtjev regije Lombardije za preimenovanjem zračne luke Malpensa u čast Berlusconiju. Odluka sada čeka konačno odobrenje ministra prometa.

Značaj preimenovanja

Na konferenciji održanoj u južnoj Italiji, Salvini je izjavio: “S obzirom na to da je konačna odluka na ministru prometa, doista vjerujem da će se provesti u djelo”. Salvini je također izrazio osobno zadovoljstvo ovom odlukom, rekavši: “U znak sjećanja na mojega prijatelja Silvija, velikog poslovnog čovjeka, velikog stanovnika Milana i velikog Talijana”. Na društvenoj platformi X, Salvini je objavio fotografiju Berlusconija i zračne luke Malpensa.

Kontroverzna ličnost

Berlusconi je bio kontroverzna figura, poznata po svojim političkim i poslovnim uspjesima, ali i po brojnim skandalima. Njegovo naslijeđe je dvojako – dok ga jedni pamte kao vizionara i uspješnog vođu, drugi ga kritiziraju zbog korupcijskih afera i političkih kontroverzi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here