Home Najnovije Zubčić 7. nakon prve vožnje veleslaloma u Aspenu

Zubčić 7. nakon prve vožnje veleslaloma u Aspenu

130
0

U američkom Aspen-u, poznatom skijaškom odredištu, održana je prva veleslalomska vožnja Svjetskog kupa, gdje je norveški skijaš Alexander Steen Olsen zasjeo na vrh tablice rezultata. Međutim, natjecanje je napeto, jer se najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić nalazi na sedmom mjestu, s vrlo malom razlikom u vremenima.

Prva vožnja je pokazala nevjerojatnu gustoću u konkurenciji, s vodećom sedmicom skijaša razdvojenih tek 67 stotinki. Zubčić zaostaje samo toliko za vodećim Steen Olsenom, što ukazuje na to da drugi lauf može donijeti značajne promjene na vrhu.

Na drugom i trećem mjestu nakon prve vožnje nalaze se Švicarci. Loic Meillard drži drugo mjesto sa zaostatkom od svega devet stotinki, dok je Marco Odermatt na trećem mjestu sa zaostatkom od 32 stotinke. Posebno je zapaženo da je Odermatt već u petak osigurao mali Kristalni globus u veleslalomu, što dodatno pojačuje interes za njegovo daljnje nastupe.

Odermatt je dominirao u veleslalomskoj disciplini ove sezone, osvojivši svih osam pobjeda, te dodatnih jedanaest u nizu ako uzmemo u obzir i kraj prošle sezone. S obzirom na takav niz uspjeha, svi oči su uprte u njegov nastup u drugoj vožnji koja je na rasporedu u 21 sat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here