Home Vijesti Županijski centar Rijeka primio 500 poziva, gorska služba spašavanja u pripravnosti

Županijski centar Rijeka primio 500 poziva, gorska služba spašavanja u pripravnosti

1008
2

U Primorsko-goranskoj županiji uslijed jakog vjetra na riječkom području došlo je do oštećenja krovova na više objekata. Zbog ispada dalekovoda bez električne energije su naselja u okolici Rijeke (Drenova, Saršona, Trnovica, Jelenje i Lubarsko). Došlo je do puknuća magistralnog tlačnog cjevovoda, zbog čega je područje grada Delnice bez vode. Problema u opskrbi vodom ima i na riječkom području zbog smrzavanja iste na raznim mjestima distribucije.

ŽC 112 je o posljedicama nevremena tijekom dana primio velik broj poziva od građana koji su javljali o posljedicama nevremena te je o istima obavješćivao žurne službe. Aktivirana je pripravnost HGSS-a Rijeka.

2 COMMENTS

  1. i ja sam zvala danas 112 u 7 u jutro prijaviti da nemam struje i pitati znaju li sto se dogodilo, pa me gospodin prilicno nervozno uputio na dezurnu sluzbu hepa koja se pola sata nije javljala, tako da nismo nista mogli saznati, ni da li ce biti popravljeno ni gdje ima struje u gradu ( da eventualno odemo na kavu). lose nam je organizirana sluzba za obavjescivanje bolje smo funkcionirali za vrijeme rata.

  2. zato što kao i svaka državna služba ne postoje zbog djelatnosti za koju su osnovani nego da se uhljebe nečiji podobnici, rodijaci i ljubavnice. Tko im je šef? Tko bi ih trebao kontrolirat?

    U Njemačkoj, Francuskoj, Švici, Austriji, di god – kad nazoveš bilo kakav call centar dobiješ automatski broj prijave po kojoj se kasnije uvijek može istražit tko je poziv zaprimio i šta je s tom obavjesti napravljeno – kod nas kad pitaš ime i na koga da se pozoveš poklope ti slušalicu. Uostalom isto kao i policija, opet jer nikome ne odgovaraju. Svugdje u uređenim zemljama se takvi svi pozivi snimaju i automatski svi moraju radit sve po zakonu je je svaka snimka dokaz na sudu u potencijalnom sporu ili primjedbi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here