Home Vijesti Županijski IDS za regionalni blok s PGS-om i Listom za Rijeku, gradski...

Županijski IDS za regionalni blok s PGS-om i Listom za Rijeku, gradski za koaliciju sa SDP-om

3457
0
Darijo Vasilić, Danko Švorinić i Srđan Srdoč za nastavak suradnje regionalnog bloka
128190_50599f4bfe250c532f68
Dorotea Pešić Bukovac i Oskar Skerbec: Gradski IDS izlazi iz regionalnog bloka i ostaje u SDP-ovoj koaliciji (foto: Radio Rijeka)

Riječki IDS-ovci danas su održali tiskovnu konferenciju na kojoj je Oskar Skerbec pozvao PGS da im se pridruži u koaliciji s SDP-om na idućim lokalnim izborima.
– Raduje nas mogućnost partnerstva s programski srodnim PGS-om, naglasio je Skerbec tim povodom.

Novinari su pitali što je s pozivom Listi za Rijeku, s obzirom da su na parlamentarnim izborima i s njima osvojili tri mandata za Sabor: ‘Ako SDP ispregovara s Listom za Rijeku, bit će i oni u koaliciji. Nama je PGS doista srodna stranka i na parlamentarnim izborima smo vidjeli da imaju potencijala i da o politici razmišljamo jednako’, izjavila je Pešić Bukovac.

14456944_10154577931334494_1922026953_o
Darijo Vasilić (PGS), Danko Švorinić (RI) i Srđan Srdoč (IDS) za nastavak suradnje regionalnog bloka

Potpuno suprotne poruke stižu s današnjeg koalicijskog druženja PGS-a, Liste za Rijeku i IDS-a održanog na Gornjem Zametu. Predsjednici PGS-a i Liste za Rijeku Darijo Vasilić i Danko Švorinić smatraju da je dobar rezultat regionalne opcije na upravo održanim parlamentarnim izborima odlična podloga za nastavak suradnje i još bolji rezultat regionalnog bloka na lokalnim izborima u Rijeci i PGŽ. Podržao ih je i predsjednik županijskog IDS-a Srđan Srdoč koji očekuje nastavak suradnje tri regionalne stranke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here