Home Vijesti 18 novih slučajeva, strože mjere u Osijeku, Zagrebu i Splitu!

18 novih slučajeva, strože mjere u Osijeku, Zagrebu i Splitu!

1129
0

Nakon višetjedne stanke, Nacionalni stožer civilne zaštite danas je opet sazvao presicu na kojoj je objavio najnovije podatke o koronavirusu. U odnosu na jučer imamo 18 novih slučajeva.

Broj novozaraženih u Hrvatskoj tako raste četvrti dan zaredom. U četvrtak smo imali 11 novih slučajeva, u petak 12, a jučer 18.

Uoči presice Stožera potvrđeno je pet novih slučajeva u Osijeku, jedan u Zagrebačkoj županiji, šest u Gradu Zagrebu, četiri na području Splitsko-dalmatinske županije te jedna na području Dubrovnika.

Božinović je kazao da je Stožer procijenio da postoji potreba za održavanjem presice s obzirom na broj oboljelih.

“Ukupan broj oboljelih je 2317, trenutno aktivno je 71. U 24 sata imamo 18 novooboljelih. U Zagrebu ih je 10, u Zagrebačkoj županiji 1, u Splitskoj 1, Osječko-baranjskoj 5 i Dubrovačko.neretvanskoj 1. Hospitalizirano je devet osoba, na respiratoru nemamo niti jednu osobu. Jučer je testirano 276 osoba”, izvijestio je Beroš. U Hrvatskoj se sada nalazi 205.000 turista, a nitko nije zaražen, objavio je Beroš.

U samoizolaciji je oko 400 osoba, objavio je Stožer.

“Svaki dan učimo o koronavirusu, to je bolest s mogućim opasnim posljedicama. Društveni i gosparski život moraju ići dalje, ali zdravlje je najbitnije”, kazao je Beroš.

Strože mjere u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Zabrana posjeta bolnicama i domovima

Zabranjuju se posjeti korisnicima domova i izlazak korisnika iz domova u Zagrebačkoj županiji, Zagrebu, Osijeku i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Ukidaju se posjete bolesnicima u Osijeku, Splitu i Zagrebu. Uvodi se testiranje zdrvstvenih radnika koji se vraćaju iz zemalja u kojima je lošija zdravstvena situacija.

“U ustanovama se nalaže obvezno nošenje maske za sve zdravstvene djelatnike. Selektivno, u županijama s većim brojem slučajeva ukidaju se posjeti bolesnicima u KBC-u Osijek, KBC-u Split i bolnicama u Zagrebu. Uvodi se testiranje onih zdravstvenih radnika koji se vraćaju iz zemalja gdje je lošija epidemiološka situacija, a preporuča im se da ne odlaze u zemlje gdje je loša epidemiološka situacija osim u slučaju prijeke potrebe. Esencijalno je da lokalni stožeri prate situaciju na svom terenu, da epidemiolozi prate situaciju, izrađuju analize. Mora se reagirati selektivno, nekad će u nekoj županiji neke mjere biti na snazi, a negdje neće”, rekla je epidemiologinja Marija Bubaš.

O tome hoće li ljudi u bolnicama i domovima moći glasati, Stožer nije mogao dati odgovor, ali kažu da će izdati upute.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here