Home Vijesti Alen Ružić novi ravnatelj riječkog KBC-a

Alen Ružić novi ravnatelj riječkog KBC-a

3171
0

Upravno vijeće Kliničkog bolničkog centra Rijeka, iako nam iz KBC-a to još nisu mogli službeno potvrditi, izabralo je Alena Ružića, pročelnika Zavoda za kardiomiopatije, bolesti zalistaka i zatajivanja srca za novog ravnatelja najveće ustanove u Rijeci, prenosi Kanal Ri.

Upravno je vijeće na čelu sa Željkom Plazonićem nakon razgovora s Davorom Štimcem i Alenom Ružićem ocijenilo kako je program novoizabranog ravnatelja kvalitetniji.

Za komentar smo kardiologa Alena Ružića zamolili netom nakon završetka sastanka Upravnog vijeća.

– To je odluka Upravnog vijeća, međutim proceduralno nju treba potvrditi ministar zdravstva Vili Beroš i tek onda ona kao takva postaje konačna, rekao nam je Alen Ružić.

– Moram reći da se osjećam zadovoljno i veselo jer je to ipak jedno veliko priznanje, velika odgovornost, ali me veseli mogućnost da s jedne druge pozicije nastavim raditi za boljitak sustava. Dolazim s pozicije kardiologa, pročelnika Zavoda u bolnici, istovremeno sam prorektor za znanost i umjetnost na riječkom Sveučilištu. U mandatu na Sveučilištu smo napravili stvarno puno, velike pomake i uspjehe i to mi daje optimizam da se može učiniti puno i za sustav KBC-a Rijeka – dodao je Ružić.

Aktualni ravnatelj Davor Štimac na čelo bolnice došao je 2015. godine, a aktualni mandat mu ističe 5. srpnja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here