Home Food & Travel Bijele plaže i kristalno čisto more, čudo Sjeverne Karoline

Bijele plaže i kristalno čisto more, čudo Sjeverne Karoline

369
0
pexels hilary halliwell 5193718

Okrug Onslow u Sjevernoj Karolini – Bijele plaže, kristalno čisto more, mjestašca kao s razglednice.

To je prirodni i slikoviti spektakl koji nudi okrug Onslow, dragulj duž obale Sjeverne Karoline.

Klima idealna za izlete na plažu

Budući da je Onslow obalni grad na jugu Sjedinjenih Država, nema oštrih zima, stoga je klima idealna i za izlete na plažu izvan sezone.

Aktivnosti su bezbrojne, među njima možete se okušati kao improvizirani ribar odlaskom na brod s Reel Livin Fishing Charters u trajektu Sneads i pod vodstvom kapetana Tommieja Jarmana i njegove posade možete se vratiti kući s bogatim ulovom kozica. Dok čekam da se mreže napune, moje najbolje opuštanje na preimenovanom brodu, ‘Hope & Faith’, možda je jednostavno promatranje igre svjetla i boja koje stvara sunce dok ljubi vodu.

Kao alternativa ribolovu na škampe, još jedan doživljaj koji ne smijete propustiti je uzgoj kamenica. ‘Carolina Beach Oyster Co.’ u Stump Soundu. To je tvrtka u vlasništvu žena, a vlasnica, Mandy Uticone, također ima cilj educirati posjetitelje o održivom branju i važnosti kamenica u ekosustavu Sjeverne Karoline. Kad je riječ o kamenicama, okrug Onslow smatra se dolinom vina Napa, a posebno je poznat po ukusnoj sorti poznatoj kao ‘Stump Sound’.

Bliski susreti s dupinima

Istraživanje obale duž okruga Onslow nastavlja se izletom s Marsh Cruises kako bi istražili Swansboro i Emarald Island s kapetanom Darrylom Marshom. Uz trajektni prijelaz, bliski susret s dupinima je gotovo zajamčen. Iz Swansboroa, opet trajektom, također možete doći do državnog parka Hammocks Beach, a odavde do Bear Islanda, otoka s netaknutim plažama i kristalno čistim morem. Popularna aktivnost je potraga za školjkama, obično velikima i najrazličitijih boja.

Osim u obalnom području, okrug Onslow nudi razne alternative čak i u užem unutrašnjem dijelu. Za one koji su obožavaju priče o duhovima, s motom ‘prepustite se duhovima’, Crystal Coast Ghost vodit će posjetitelje u obilazak duhova kroz neke četvrti Swansboroa pričajući paranormalne anegdote o ljudima i aktivnostima iz bogate prošlosti grada. U Surf Cityju postoji centar za spašavanje i rehabilitaciju kornjača, ‘Karen Beasley Sea Turtle Rescue and Rehabilitation Center’. To je svojevrsna bolnica u koju se dovoze ozlijeđene, bolesne i često životno ugrožene kornjače. Zbrinute su i smještene dok se ne mogu vratiti u vodu ili tamo ostati doživotno ako više nisu u stanju samostalno preživjeti.

Vojni spomenik

Okrug Onslow također je sinonim za bazu marinaca Lejeune, bazu marinaca u Jacksonvilleu. Okružen s više od 20 km plaža, kamp Lejeune glavno je središte za obuku amfibija. U znak sjećanja i odavanja počasti svim američkim vojnicima i njihovim žrtvama, Lejeune Memorial Gardens je napravljen u središtu Jacksonvillea. Unutra su i Bejrutski memorijal, u znak sjećanja na 241 žrtvu napada na vojarne marinaca u libanonskoj prijestolnici 1983., Memorijal vijetnamskih veterana Onslow, Memorijal marinaca Montford Point i Memorijal 11. rujna iz Svjetskog trgovačkog centra.

Još jedna atrakcija koju ne smijete propustiti je svojevrsni Disneyland poljoprivrednog svijeta, ‘Mike’s Farm’, sa životinjama i proizvodima zemlje koji variraju ovisno o sezoni. Samo uskočite u kola i krenite u berbu divovskih bundeva, jagoda ili drugog voća i povrća. Doživljaj za sebe je i restoran u stilu ‘all you can eat’ švedskog stola. Osoblje poslužuje jela tradicionalne seoske kuhinje dok želudac više ne može izdržati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here