Home Mozaik Šef mu u zadnji čas htio otkazati odmor, odgovor zaposlenika je za...

Šef mu u zadnji čas htio otkazati odmor, odgovor zaposlenika je za pljesak

197
0
pexels athena 2962059

Godišnji odmori su svetinja, no šef tvrtke je rekao zaposleniku da mu ga više ne može odobriti uz najavu od samo nekoliko dana. Njegov je odgovor, međutim, bio jednostavno savršen – kao i visoko cijenjen od strane publike društvenih medija.

Na webu se često događa da čitamo o čelnicima tvrtki koji su vrlo velikodušno darivali svoje zaposlenike. No, sve češće se pojavljuju priče o šefovima koji su stvarni izrabljivači, koji idu toliko daleko da vrše nezakonite radnje u pravom smislu riječi. Micheal Sanz vrlo je popularan poduzetnik na TikToku i često prima screenshotove nadrealnih razgovora između poslodavaca i zaposlenika. Jedan od njegovih videa postao je viralan u posljednjih nekoliko sati i prikazuje razgovor između radnika Noela i njegovog šefa Nicka. “Nećete vjerovati što ću vam reći”, počinje autor videa.

Prvi obrat: chat mu je poslao šef, a ne zaposlenik. “Nadao se da će ljudi suosjećati s njim”, kaže Sanz. Činjenice: Nick objavljuje Noelu: “Bok, tvoja kolegica Jenny je dala otkaz. Moram otkazati tvoj odmor za sljedeći tjedan. Pričekajmo dok je ne zamijenimo. To će potrajati nekoliko mjeseci. Obavijestio sam odjel za ljudske resurse i otkazali smo tvoj godišnji odmor. Cijenim tvoje razumijevanje.” Naravno da se Nicku nije nimalo svidjela ta poruka tako proizvoljnih tonova: “Žao mi je što čitam ovu poruku. Razumijem da je teško onima koji su, poput tebe, na menadžerskoj poziciji. Ali što znači da si već obavijestio Ljudske resurse? Ne mogu otkazati godišnji odmor.

Šef mu pokušavao otkazati godišnji odmor, odgovor zaposlenika je savršen

“Moj brat se ženi na Baliju – nastavlja muškarac – svi letovi su plaćeni i moja djeca će također putovati sa mnom. Rezervirao sam prije sedam mjeseci. Ne mogu otkazati. Mogu raditi prekovremeno do polaska, ali ne mogu promijeniti datume odmora”. Šef je, međutim, imao još manje razumijevanja: “Kako bi bilo da ti odmor skratiš s tri tjedna na tri dana? Što ćeš raditi dvadeset dana na Baliju? Haha.” Noel, međutim, uspijeva ostati miran: “Žao mi je što je tvrtka u ovoj situaciji, ali ne mogu otkazati ili promijeniti datume. To je obiteljsko putovanje. Nisam išao na odmor tri godine i ne. Ne moram polagati račune o tome kako provodim praznike.”

Nije završilo samo tako. Nick je bio još izravniji: “Ne znam kako da ti objasnim: godišnji odmor je otkazan. Ne mogu te pustiti da odeš. Žao mi je.” Noel ipak pobjeđuje u borbi objavom: “Gledaj, Nick, sad kad malo bolje razmislim, mislim da ne želim raditi za ovu tvrtku. Od danas ću koristiti odmor. Dok me neće biti, razmišljat ću trebam li nastaviti raditi u tvrtki koja ne uvažava moje potrebe. Proslijedio sam sve naše e-mailove Odjelu za ljudske resurse, smatram da je sve to jako besmisleno.” U komentarima praktički svi su stali na Noelovu stranu, a mnogi pišu: “Dao bih otkaz, bez trenutka razmišljanja i vrlo slični komentari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here