Home Mozaik Čini se da mladi u Hrvatskoj opet izvode suludi i opasan TikTok...

Čini se da mladi u Hrvatskoj opet izvode suludi i opasan TikTok izazov

194
0

Često se na TikToku, društvenoj mreži poznatoj po videozapisima, pojavi sadržaj koji može biti potencijalno opasan za najmlađe korisnike. Radi se o viralnim trendovima koji lako mogu privući maloljetnike, koji i čine većinu korisnika na ovoj internetskoj platformi.

Pojedini TikTok izazovi, odnosno viralni videozapisi, kojima se korisnici potiču na rekreiranje takvog izazova na vlastitom profilu, doveli su do ozljeda, zločina pa i smrti. Jedan od takvih izazova je onaj u kojem osoba legne nasred ceste sve dok se automobil ne približi, a onda se treba brzo izmaknuti.

Čini se da je takav slučaj ponovo zabilježen na cesti Sisak – Zagreb. Upozorila je o tome na Twitteru jedna od korisnica.

Nije njen post jedini na ovu temu. Naišli smo na Facebooku sličan post jedne osobe koja je također upozorila na ovaj slučaj. Također, još jedna druga objava na Facebooku kazuje da su maloljetnici viđeni kako rade sklekove na željezničkoj pruzi u Buzinu. Ove objave nećemo prenijeti jer su osobe koje su ih objavile zamolile za anonimnost.

Uz pretragu TikToka nismo pronašli snimke o kojima se zadnjeg vikenda upozoravalo, no pronašli smo jednu snimku iz Beograda. Radi se o tri maloljetnika koji rade sklekove, a pri opisu videa se vidi kako je riječ o tri sata ujutro. U komentarima se povela rasprava tek o tome tko radi pravilne sklekove.

Postoje dvije varijante izazova. Jedan podrazumijeva da dijete istrčava na zebru, napravi nekoliko sklekova i otrči u trenutku kad se pali crveno svijetlo za pješake, malo prije nego što će se upaliti žuto svjetlo za automobile.

Druga varijanta podrazumijeva da dijete legne na cestu dok je automobil dovoljno udaljen da ga dijete vidi. Kad vozač počne kočiti, dijete čeka sve dok se automobil skroz ne približi. Tada dijete otrči.

Previous articleMilanović: Rusija i SAD su neuništivi, Kina nije
Next articleVečerašnja utakmica Irana i Sjedinjenih Država na SP je više od sporta; Amerikanci provocirali Irance

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here