Home Mozaik Dj Umek u Stereu

Dj Umek u Stereu

1094
0

U klubu Stereo se sprema gostovanje, ne samo najveće regionalne zvijezde elektroničke glazbe, već i međunarodno priznatog DJ-a i producenta koji se u samom vrhu scene čvrsto drži već čitavo desetljeće. Naravno, njegovo je ime Uroš Umek i s razlogom ga u deželi smatraju “ocem” scene čiji je razvoj i smjer odredio uz pomoć grupe vjernih suradnika produkcijskim platformama Consumer Recreation, Recycled Loops i Astrodisco, pozicionirajući istovremeno slovenski techno zvuk i na globalnoj klupskoj karti, te sebe kao njihov najveći izvozni glazbeni proizvod nakon Laibacha.

Kao DJ imao se priliku dokazati na svim kontinentima i zapravo možemo reći da nema kutka svijeta u kojem postoji elektronička scena, a da Umek tamo nije nastupio, često svojom umješnošću za pultom zaslužujući ponovni poziv. Slično vrijedi i za produkcijski dio priče u kojem je dao svoj doprinos i house i electro glazbi, no prvenstveno biva orijentiran technu kao svojoj prvoj i najvećoj strasti. Popis izdanih ploča, pojavljivanja po kompilacijama i studijskih mikseva vrlo je impresivan i uključuje jake izdavačke kuće kao što su Monoid, Primate, Fine Audio, Novamute, Tortured, Ultra, Renaissance, Proton, Circle i Audiomatique, dok kao najpoznatije pseudonime izdvajamo Mumps, Zeta Reticula, Kemu, Polyvinyl, Ratcapa i Alba Patera.

Umek, nakon više od 15 aktivnih godina, ne samo da ne posustaje u hipnotiziranju masa svojim specifičnim zvukom, već i dalje neumorno traži nešto čime bi propitivao postojeće klišeje glazbene industrije i redefinirao vlastitu viziju elektronike. Iz tog se nastojanja 2007. pojavila njegova najnovija glazbena terapija “1605 – Sixteenofive”, koja je među suradnicima, kritičarima, medijima i, najbitnije, fanovima, primljena s oduševljenjem te uživa podršku najvećih imena scene trenutno.

Na ovaj veliki party Umek za društvo dovodi Matthew Hoaga, a boje Rijeke će braniti Dawizz i Sir Jane – rezident Stereo Dvorane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here