Najnovije

EKSKLUZIVNO: Država Šoti naplatila porez na imovini na kojoj joj ne priznaje vlasništvo!

EKSKLUZIVNO: Država Šoti naplatila porez na imovini na kojoj joj ne priznaje vlasništvo!

Već dvanaesti dan riječka poduzetnica Slavica Šota boravi u prostoru u Starčevićevoj ulici u samom centru grada, čekajući drugostupanjsku presudu Županijskog suda u Rijeci. Portal Rijeka Danas je u posjedu dokaza prema kojem je na nekretnini na adresi u Ulici Ante Starčevića 2, Porezna uprava Šoti naplatila 5% poreza u iznosu od ukupno 114.113,46 kn i to na osnovu obrazloženja u kojem se tvrdi kako je Šota pravomoćnim sudskim odlukama slovenskog suda 18.06.2009. godine i Općinskog suda u Rijeci 22.04.2010. godine stekla nekretninu upisanu u z.k ul. 910 u Ulici Ante Starčevića 2 (!)


Porezno rješenje

Šefica porezne manekenka na Pavičićevoj modnoj reviji!

Prema riječima Slavice Šote, Porezna uprava je odugovlačila s naplatom poreza još od 31.05.2010., kada je Šota prijavila kupnju sporne nekretnine, pa riječka poduzetnica sumnja da je i u tom predmetu prste imao famozni ‘Kralj Korza’. Porez je na kraju ipak uspjela uplatiti, i to gotovo samoinicijativno nakon sastanka sa šeficom Porezne uprave Teom Borčić, koju na transparentima sada poziva da uđe i u ‘Pavičićeve dvore’.
– Naprosto ne mogu imati povjerenja u nepristranost državnih službenica koje u slobodno vrijeme nastupaju kao manekenke na zabavama koje organizira Pavičićeva supruga, tvrdi Šota koja je u prilog svoje zabrinutosti priložila fotografiju s modne revije na kojoj se uz Pavičićevu suprugu u glavnoj ulozi pojavljuje upravo voditeljica Porezne uprave te fotografiju na kojoj se društvu pridružila i bivša šefica Državnog inspektorata Biserka Gregorović, koju je nedavno USKOK procesuirao u paketu sa Željkom Marković.


foto arhiva obitelji Šota

Iz prostora Šota i dalje ne želi izaći kako ga ne bi zaposjeli bivši zakupnici iz Rijekatekstil-Domusa. Vlasnik te tvrtke je angažirao zaštitare koji rodbini dopuštaju da joj dostave samo jedan obrok dnevno.

Institucije iste države koja joj je za kupljenu nekretninu naplatila porez Šoti i dalje ne dopuštaju uknjižbu vlasništva. Opsada poslovnog prostora na Korzu tako će potrajati sve dok Županijski drugostupanjski sud u Rijeci prihvati ili odbije presudu Okružnog suda u Ljubljani koja riječkoj poduzetnici ide u korist. Iako se radi o odluci formalne naravi, u Županijskom sudu odluku ne donose već preko godinu i pol pravdajući se kako se ne radi o hitnom predmetu.(rd)

Midas

View Comments (6)

6 Comments

 1. DŽOLE

  December 3, 2012 at 18:42

  kucka i ostali vazelinisti…..đe ste sada ??? A šta sada ? Oće li država vratiti porez ako slučajno Županijski Sud ne dozvoli uknjidžbu prava vlasništva (kupljenog kešovinom tj. GOTOVINOM ? a DALI ĆE POVRAT POREZA BITI SA zakonskim kamatama ?

 2. Komadant Mark

  December 4, 2012 at 00:19

  Ma nek ode sve u 3 pi..mat….. Mamiću Vam hebem manekensku. Je.. Vas Coce u hemeroidno dupe.

 3. ouyea

  December 4, 2012 at 10:22

  da se gospođa Šota kandidira za gradonačelnicu – ima moj glas!

 4. slaven

  December 4, 2012 at 12:49

  Kao poznavatelj Poreznog zakona, moram vam napomenuti da su djelatnici iz Porezne Uprave Rijeka postupili po pravilima struke. Naime kada se potpiše kupoprodajni ugovor, primjerak odlazi u Ministarstvo Financija koje onda prosljeđuju taj dokument nadležnom referentu i na temelju toga se vrši oporezivanje nekretnine, u ovom slučaju. Dakle, voditeljica i referent su postupili po zakonu koji je napisala država i nisu ničime pogriješili. Problem leži u dvojakom tumačenju prava na vlasništvo od strane Ministarstva uprave RH… I da, država će vratiti plaćeni porez ukoliko se utvrdi da gđa. Šota nije vlasnica…u suportnom, gđi. Šoti se priznaje plaćanje poreza i obraćunava amortizacija!

 5. ouyea

  December 4, 2012 at 14:46

  ovo za porez ste u pravu. nema problema u tumačenju “prava na vlasništvo” (btw ne postoji pravo na vlasništvo – vlasnik ili jesi ili nisi, postoji pravo na posjed). vlasnikom temeljem sudske odluke se postaje u času njezine pravomoćnosti, ako je strana – kad bude priznata. problem je u tome šta se stavljanjem predmeta u ladicu može ove ljude zajebavat do besvjesti. oće li ih se zajebavat ili ne ovisi o mnogočemu. zato treba dat maksimalan publicitet ovom slučaju jer oči i uši iz europe gledaju i slušaju, koliko god moćnici ovoga grada mislili drugačije. svaka sila za vremena.
  što se tiče prava na posjed, ukoliko gđa šota nije u prostor ušla silom, potajno ili prijevarno – a čini mi se da nije – a postoji pravni osnov njenog ulaska u posjed njen posjed je pošten, zakonit i istinit. to je šta se tiče prava.
  šta se tiče politike mislim da većina riječana zna kako se u ovom gradu dolazi do bilo čega bitnog. bez “članarine” u ovoj mafiji-light možeš se jebat. ali što se više saginjemo dublje će nam ulazit, tako da stvarno mislim da bi lista za rijeku trebala kandidirat ovu gospođu za gradonačelnicu. jedna obična radna žena učinila je više nego sva opozicija ovog grada u 20 godina

 6. Anticancer

  December 5, 2012 at 00:10

  Iako slika govori tisuću riječi… ovo je samo jedan od krakova Pavičićeve hobotnice,imaju ih oni svugdje…nađu oni kukolja u svakom žitu …, ali u ovom slučaju problem je što su njihovi “kukolji” uglavnom na vodećim pozicijama ! I njima teroriziraju ostale. čim “smetaš” Pavičićima eto ti razno raznih inspekcija od porezne nadalje, dok su oni za mnoge takve inspekcije “nedodirljivi” ! Hoću vjerovati da je vrijeme nedodirljivih iza nas… i da u institucijama ima dovoljno “zdravog žita”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Najnovije

Korodiranje limova dodatno poskupilo obnovu broda Galeb

spApril 16, 2019

Od danas opet skuplje gorivo!

spApril 15, 2019

‘Zašto Rijeka ima najgore organiziran maraton?’

spApril 14, 2019

Needcompany: Svjetska kazališna atrakcija sutra u Zajcu

spMarch 23, 2019

Večeras na Molo longu zabavni program i puštanje lampiona

spMarch 23, 2019

Teška prometna nesreća na Jadranskoj magistrali

spMarch 19, 2019

Armada navijala u Zaprešiću ali uz uvrede Miškoviću

spFebruary 10, 2019

The Most Frequant Problems With Business Impair Store Disclosed

vinkoJanuary 26, 2019

OMNIA: Sinergija znanja, kreativnosti i tehnologije

spJanuary 25, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.