Home Tehnologija iParty 2008

iParty 2008

1406
0

iParty je prvo veliko okupljanje Mac i iPhone entuzijasta u Hrvatskoj. Događanje se organizira povodom predstavljanja obnovljenog Jabučnjaka (www.jabucnjak.hr) – najstarijeg web portala za Apple korisnike u Hrvatskoj. iParty 2008 održat će se u subotu, 13. prosinca, s pocetkom u 17 sati, u muzeju starih računala PEEK&POKE, u centru Rijeke, ulica Ivana Grohovca 2, u blizini katedrale Sv. Vida u Rijeci.

Očekuju se Mac i iPhone korisnici iz cijele Hrvatske, a dobrodošli su i svi znatiželjnici. Osim upoznavanja i druzenja Apple korisnika pripremljen je zanimljiv program i natjecanja s vrijednim nagradama. Sponzori dogadjanja su T-Mobile, Apple VAD Hrvatska i HSM informatika.

Tom prilikom ce u postavu muzeja biti izlozen sav bitan Apple hardver kroz povijest – od prvog komercijalnog osobnog racunala Apple II, preko prvog Macintosh modela, pa sve do prvog iMac racunala – ukljucujuci i pretecu iPhonea – uredjaj Apple Newton.

T-Mobile ce zainteresiranima prezentirati iPhone, Apple uvoznik ce prikazati novu “Unibody” seriju notebook racunala, a HSM informatika demonstrirati najnoviji Adobe Creative Suite 4 softver na MacBook Pro racunalu. Apple Certified Trainer i Apple Product Professional odgovarati ce na pitanja zainteresiranih. Zanimljivo je i finale natjecanja u “retro programiranju” koje organizira DIR, a igre poput “brzog tipkanja” na smartphone uredjajima i natjecanja u Jabucnjak igrama “Otvaralica” i “Beri-beri” svima ce dati priliku da osvoje nagradu. Za najvrijednije nagrade potreban je talent i trud – sprema se natjecanje za graficke dizajnere i ilustratore koji ce prakticnim radom na licu mjesta imati priliku osvojiti vrijedan softver – “Painter X”.

iParty 2008 ce se moci pratiti i uzivo putem Interneta u formi video webcasta (adresa ce biti objavljena na Jabucnjaku i PEEK&POKE web stranici).

TV najava (Red Carpet Bijele udovice u glavnoj ulozi!):

Previous articleDuje Draganja brončani! (Video)
Next articleNeizvjesno 1,5 milijardi kuna za brodogradilišta – čekaju li nas socijalni nemiri?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here