Home Sport Jadranski derbi: Hajduk – Rijeka 2:0

Jadranski derbi: Hajduk – Rijeka 2:0

244
0

Momčad Hajduka rutinski je pobijedila Rijeku u Jadranskom derbiju koji neće ostati u dugom sjećanju ljubiteljima nogometa. U 6. minuti prva je zaprijetila Rijeka kada je Novaković u šesnaestercu domaćih idealno poslužio Ah. Sharbinija koji se našao u stopostotnoj prilici ali mu se lopta odbila od koljena i završila u suprotnom smjeru od Hajdukovog kola. Samo dvije minute kasnije, Riječani su kažnjeni za taj promašaj. Iz jednog slobodnog udarca nadomak šesnaesterca Rijeke centrirao je Gabrić, a Bodrušić ispred Pandže loptu zahvatio glavom i zabio autogol – 1:0.

U 24. minuti utakmica je riješena. Novi centaršut u šesnaesterac Rijeke, a Ibričić između zbunjenih Čaglja i Budicina glavom dovodi domaće do konačnog rezultata – 2:0. Do kraja prvog dijela jedna prilika Riječana i dvije intervencije Radmana koje su zadržale goste na podnošljivom odstojanju uoči drugog dijela.

U drugom poluvremenu igra Rijeke se raspala, a ni Splićani nisu forsirali zadovoljni sigurnim vodstvom. Jedini događaj vrijedan spomena je drugi žuti karton Strinića nakon simuliranja u šesnaestercu gostiju. (dš)

Previous articleZoran Radić: Slavica nije u Rijeci
Next articlePovećanje stope nezaposlenosti u PGŽ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here