Home Vijesti Karamarko i Bajić dogovorili nastavak izvida o slučaju kupovine oružja

Karamarko i Bajić dogovorili nastavak izvida o slučaju kupovine oružja

130
0

“Obveza obje institucije je izvršiti potrebne izvide radi provjere navoda o mogućim počinjenim kaznenim djelima i počiniteljima tih djela, jer dosadašnja iskustva i policije i državnog odvjetništva pokazuju kako anonimne prijave mogu predstavljati koristan izvor informacija za pokretanje kriminalističkih istraživanja”, zaključeno je na današnjem sastanku između čelnika Državnog odvjetništva Mladena Bajića i čelnika Ministarstva unutarnjih poslova Tomislava Karamarka.

Naime, u posebnom priopćenju nakon sastanka dvojice trenutno najmoćnijih ljudi u Hrvatskoj, ističe se kako je policija na osnovu Zakona o kaznenom postupku i Zakona o policijskim poslovima i ovlastima u radu po anonimnim prijavama ovlaštena postupati bilo po nalogu državnog odvjetnika bilo samostalno temeljem Zakona o policijskim poslovima i ovlastima.

“Slijedom iznijetog policija je ovlaštena i dužna dovršiti postupanje po anonimnoj prijavi koja se odnosi na nabavku oružja iz 1991. godine u Rijeci te o rezultatima obavijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Osim Karamarka i Bajića na sastanku su bili nazočni i predstavnici Ravnateljstva policije. Iako se to nigdje ne navodi u priopćenju, sasvim je sigurno kako je pravi povod ovom sastanku bila afera sa Slavkom Linićem i slučajem pozivanja na obavijesni razgovor.

Previous article38. Croatia rally
Next articleTajni sastanak Polančeca, Linića i Nobila!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here