Home Mozaik Kinodvorana organizira posebne termine za zaražene virusom Covid 19

Kinodvorana organizira posebne termine za zaražene virusom Covid 19

209
0

Osoblje kinodvorane u kineskom gradu Foshanu ovom mjerom namjerava zaštititi gledatelje koji su još uvijek negativni i nisu očekivali da će broj slučajeva naglo porasti.

Kino u gradu Foshan, Guangdong, privuklo je pozornost kineskih korisnika društvenih medija ovog tjedna jer je ponudilo zasebne kino ulaznice za Covid-pozitivne gledatelje i dodijelilo zasebne dvorane za one zaražene Covidom-19.

Hashtag “Kno u Foshanu dijeli dvorane na pozitivne i negativne” (#佛山一影院被指划分阴阳场#) postao je popularan na kineskoj društvenoj mreži Weibo nakon što su neki korisnici rekli da su otkrili da ekran za online rezervacije pokazuje da su dostupni različiti termini za ‘pozitivne’ (阳 Yáng) i ‘negativne’ (阴 Yīn) za gledanje filma Avatar 2 u četvrtak, 15. prosinca.

U petak je kino odgovorilo na problem i navodno zanijekalo da prodaju posebne ulaznice za posjetitelje koji su pozitivni na Covid, tvrdeći da podržavaju ideju da se oni koji su pozitivni na Covid-19 trebaju izolirati kod kuće (#负责人否认影院划分阴阳场#).

Iako su kineski mediji izvijestili da je kino opovrgnulo te glasine, korisnici Weiba došli su i do drugih preslika zaslona koji navodno pokazuju Covid-pozitivne/Covid-negativne opcije ulaznica u drugim kinima.

Prema The Paperu, ove slike su fotošopirane (#看阿凡达分阴阳场系P图#). Ali izvješće WeVideoa koje je također objavio Tencent News zatim je uključivalo intervju s upravom kina u Foshanu, navodeći da su zapravo postojale Covid “pozitivne” i “negativne” navedene projekcije Avatara 2. Prema intervjuu, osoblje je uključivalo ove opcije za zaštitu i uvjeravanje posjetitelja kina koji se boje zaraze Covidom-19 kada idu gledati Avatar 2. “Pozitivne” i “negativne” opcije zapravo su bile online samo deset minuta prije nego što su naknadno ispravljene. Kino nikad nije očekivalo da će ovako eksplodirati. Na Weibu neki ljudi zapravo misle da je dobra ideja imati odvojene dvorane i podijeliti gledatelje na one s pozitivnim i negativnim testom. “Avatar 2 će nas sve učiniti pozitivnima na Covid”, odgovorio je jedan komentator, govoreći o uspjehu filma na kino blagajnama koji je trenutno film broj jedan u kineskim kinima. (What’s on Weibo)

Previous articleVeći dio Kijeva ostao je bez struje nakon ruskih napada
Next articleSavjeti za organizaciju korporativne proslave Nove godine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here