Home Mozaik Kristina je ušla u dućan i srušila se na pod: Do nje...

Kristina je ušla u dućan i srušila se na pod: Do nje je bio jednogodišnji sin, a onda je saznala sve

349
0

Trudnoća zauzima posebno mjesto u životu naših ljudi, a tabui vezani za ponašanje trudnice i njezino okruženje su različiti. Stoga, iako često mogu zvučati kao bakine priče, nije neuobičajeno čuti kako su neke dame jednostavno osjetile da su u blaženom stanju.

U 2018. osmero ih je podijelilo svoja priznanja. I da, majčinski instinkt je nešto nevjerojatno.

Neobična želja za određenom vrstom hrane, promjene raspoloženja, problemi s kožom, kratkotrajna vrtoglavica – sve su to znakovi koji mogu ukazivati ​​na trudnoću.

– Čim sam jedno jutro ušla u trgovinu, odmah sam počela razmišljati što bih uzela za međuobrok. Moja omiljena čokoladica kao i obično? Ne. Bademi? Ne. Hmmm, masline? Da! Kad sam krenula prema polici s maslinama, pomislila sam: “Kladim se da sam trudna.” Iako volim masline i mogu ih jesti svaki dan, obično ih ne jedem na početku dana – osim kad sam bila trudna sa sinom. Stvar je bila u tome da je bilo prerano napraviti test trudnoće. Tu sam malu tajnu čuvala za sebe do kraja tjedna, kada sam napravila test koji je potvrdio da sam trudna – rekla je Marina.

-Znala sam da sam trudna dok sam bila u dućanu s jednogodišnjim djetetom i odjednom sam dobila toliku vrtoglavicu i vrućinu da sam morala leći kako se ne bih onesvijestila i pala na pod . Srećom, moj mali se nije uplašio jer je mislio da se mama igra! Odmah sam kupila test na trudnoću koji je bio pozitivan – rekla je Kristina.

– U drugoj trudnoći sam jednostavno znala. Nisam osjećala preosjetljivost u području prsa niti sam imala jutarnju mučninu, ali imala sam migrene, što je za mene vrlo neobično. Jedna je bila toliko jaka da ga nisam vidjela s lijeve strane oko sat vremena. Sljedećeg jutra napravila sam test i dobila odgovor: trudna – rekla je Branka.

– Moj mačak Zeus počeo me pratiti gdje god sam otišla i uvijek mi je želio biti blizu. Počeo je više mijaukati, osobito noću, i spavao na mom jastuku. Odvela sam ga veterinaru koji je napravio neke pretrage na Zeusu, ali nije našao zdravstvene probleme. U ambulanti su se šalili da sam možda trudna.

– Pogledao sam promjene u ponašanju moje mačke na Googleu i našla članke u kojima su trudnice govorile da su se i njihove mačke čudno ponašale. Za svaki slučaj odlučila sam napraviti test. Bili smo jako uzbuđeni i iznenađeni! Budući da sam zahvaljujući svojoj mački vrlo rano saznala za trudnoću, tada još nisam imala nikakve simptome – Jana.

– Na samom početku prve trudnoće sjećam se da sam sa suprugom otišla na večeru (prije nego što sam saznala da sam trudna) i nisam osjećala alkohol u svom piću. U jednom meksičkom restoranu čak sam svoju margaritu vratila konobarima jer nisam mogla osjetiti tekilu u njoj. To je bio prvi znak da sam trudna – otkrila je Andrea.

– Prijateljica je opisala prve znakove trudnoće, poput ekstremnog umora i čudnih pojava na koži. Dok je govorila, glavom su mi proletjele ‘čudne pojave na koži’. Doslovno sam se pogledala u ogledalo i primijetila čudne izrasline poput prištića na prsima. Kad sam shvatila da i ona govori o tome što imam, bio sam u šoku. Mislila sam da to nije moguće jer sam se s anti-bebi pilula “skinula” tek prije mjesec dana. Odmah sam otišla u ljekarnu i kupila test na trudnoću. Rezultat je, naravno, bio pozitivan – otkrila je Ana.

– Jedne smo noći suprug i ja otišli na piće. Sljedeće jutro sam se probudila i znala sam da sam trudna. Nisam još propustila ciklus, nisam imala mučninu. Nije se dogodilo ništa neobično. Samo sam znala. Nije bilo znakova. Možda se to može nazvati pred-majčinskom intuicijom. Napravila sam test i bio je pozitivan – kaže Tatjana.

– U svakoj od svoje tri trudnoće počela sam se čudno ponašati nekoliko dana prije nego što sam trebala dobiti menstruaciju. Tih sam dana hodala uokolo s osmijehom koji mi nije silazio s lica, a zatim sam napravila test koji mi je potvrdio trudnoću. Da čekam bebu, nikad nisam suprugu rekla na posebno isplaniran ili sladak način jer je već po mom stalnom smijehu znao da sam trudna – zaključila je Lana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here