Home Sport Križman od prve minute u Vinkovcima

Križman od prve minute u Vinkovcima

213
0

Mladen Ivančić nije tijekom jučerašnje uobičajene konferencije za novinare izdiktirao početnu postavu od koje sutra u Vinkovcima očekuje nastavak pozitivnog niza rezultata, ali je zato trener »Rijeke« potvrdio da će momčad koja je ostvarila posljednju pobjedu nad »Slaven Belupom« doživjeti najmanje jednu promjenu. Osim trenera i direktora Maria Rubeše, na »presici« je bio nazočan i novopečeni U-21 reprezentativac Sandi Križman. Budući da u pravilu na tjedna »druženja« s novinarima dolaze igrači koji će početi iduću utakmicu Ivančiću nije preostalo drugo nego potvrditi promjenu u početnom sastavu koja je očito motivirana činjenicom da »bijeli« jako teško stvaraju prilike. Preciznije rečeno »Rijekina« igra prema naprijed se oslanja na individualne poteze kapetana »bijelih« Anasa Sharbinija.

Cerić i Ljubović upitni

– Križman najvjerojatnije ulazi od prve minute, njegova brzina bi u Vinkovcima mogla donijeti puno toga dobroga u našoj igri prema naprijed – nada se Ivančić, koji nije želio još obznaniti tko će ispasti iz momčadi iako to nije tako teško naslutiti ako se zna da trener »bijelih« Križmana vidi na poziciji lijeve polušpice. Ukoliko se Ivančić ne odluči na neke radikalnije promjene pretpostavka je da će na klupu za pričuve Hrvoje Štrok. Na njegovo mjesto iza jedinog napadača vjerojatno će nezamjenjivi kapetan Anas Sharbini.
To možda neće biti jedina promjena u sastavu »Rijeke«. Ivančić, naime, još uvijek nije siguran hoće li moći računati na braniče Denisa Ljubovića i Tarika Cerića, koji su tijekom stanke imali određenih problema s ozljedama. Cerić s kukom, a Ljubović s prednjom ložom.
– Odluku o njihovu nastupu donijet ćemo nakon posljednjih treninga – dodao je Ivančić, koji od svoje momčadi očekuje da u Vinkovcima nastavi tamo gdje je stala uoči stanke. Podsjetnika radi »bijeli« su nanizali četiri utakmice bez poraza, upisali tri poraza i jedan remi.

Razveseliti navijače

– Dobro smo radili tijekom stanke. Neke stvari smo popravili na planu igre, koliko je to moguće u kratkom vremenskom razdoblju. Tapalović i Dabac su se spremili, time smo dobili veću mogućnost rotacije u daljnjim kolima. Idemo u Vinkovce tražiti bodove. Svjesni smo što nam nosi svaka utakmica, moramo biti pravi, pružiti svoj maksimum i nadati se bodovima. Nadam se da se u igrača neće javiti doza samozadovoljenja jer to bio moglo biti jako opasno – upozorio je Ivančić prije nego što je prepustio riječ brzonogom žminjskom napadaču, koji je u razmaku od samo nekoliko dana dobio priliku debitirati za mladu reprezentaciju i ponovo se vratiti u startnu postavu »bijelih«.
– Idemo u Vinkovce tražiti pobjedu, nadam se da ćemo u tome i uspjeti, da ćemo našim navijačima prirediti još jedan veseo vikend – govori Križman, iza kojega je veseo tjedan. Doduše, ne baš u potpunosti jer njegov prvi nastup na mladu reprezentaciju završio – neslavno.
– Nismo se nažalost uspjeli plasirati na Europsko prvenstvo. Lijepo je bilo biti dijelom reprezentacije tih nekoliko dana, nastavit ću se dalje dokazivati jer to je jedini način da i ubuduće dobijem poziv – rekao je Križman.

Previous articleRijeka kao Napulj?
Next articleOprez na Wall Streetu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here