Home Mozaik Ljubav iznad tradicije: Mladenci odbijaju roditeljstvo zbog strasti za putovanjem i uživanjem...

Ljubav iznad tradicije: Mladenci odbijaju roditeljstvo zbog strasti za putovanjem i uživanjem u životu!

182
0

Jessica i Owen, koji su se nedavno vjenčali, svjesno su odlučili ne imati djecu, radije ulažući u svoju dobrobit, karijeru i putovanja.

Životni izbor i suočavanje s normama:

Jessica i Owen predstavljaju sve češći primjer parova koji svjesno odlučuju ne imati djecu. “Već kad smo se upoznali, znali smo da ne želimo djecu”, otkriva Jessica, 34, naglašavajući njihovu sklonost životu usredotočenom na njih same i njihova putovanja.

Ovaj izbor dodatno je učvršćen nakon vjenčanja, s Owenom koji je bio podvrgnut vazektomiji. Ova odluka, iako osobna, izaziva društvene norme i tradicionalna očekivanja, sugerirajući promjenu prioriteta i vrijednosti za neke moderne parove.
Neovisan način života i financije

Ekonomski aspekt odluke:

Intervju para potaknuo je rasprave na platformama poput Business Insidera, stavljajući naglasak na ekonomski aspekt ovog izbora. “Odgoj djeteta košta oko 16 tisuća eura godišnje”, kaže Jessica, koja taj novac radije ulaže u svoj profesionalni razvoj i putovanja.

Ova vizija odmiče se od tradicionalnih roditeljskih odgovornosti, naglašavajući drugačiji pristup životu i osobnim financijama. Njihov ekonomski kapacitet, sposoban za podršku putovanja i udobnog načina života, pokazuje kako je odluka da nemate djecu često promišljena odluka, a ne diktirana financijskim ograničenjima.
Sloboda, putovanja i rodna diskriminacija

Sloboda, putovanja i rodna diskriminacija:

Čini se da im izbor Jessice i Owena da nemaju djecu daje jedinstvenu slobodu, posebno tijekom praznika, kada slobodno putuju umjesto da posjećuju obiteljska okupljanja.

Međutim, ta ih je odluka dovela do suočavanja s rodnim predrasudama i diskriminacijom. Jessica naglašava kako je, iako je izbor zajednički, često žena ta koja je predmet veće kritike i pitanja.

Zaključak:

Ovo postavlja važna pitanja o ulozi žena u društvu i očekivanjima koja ih i dalje opterećuju, čak I u eri sve veće autonomije i raznolikosti u životnim izborima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here