Najnovije

MISA U ŠKOLI: Selfie s mise u PSHG izbrisan, zamjenica ravnateljice osniva povjerenstvo za fejs

MISA U ŠKOLI: Selfie s mise u PSHG izbrisan, zamjenica ravnateljice osniva povjerenstvo za fejs

Nakon što smo sinoć objavili članak o svetoj misi održanoj u Svečanoj dvorani Prve sušačke hrvatske gimnazije te o objavi na službenoj facebook stranici škole, na kojoj je post o misi upotpunjen serijom fotografija koje svjedoče vjerskom obredu u državnoj obrazovnoj ustanovi, a među kojima je i selfie sa školskog oltara učitelja vjeronauka Marina Miletića, svećenika, katoličkih skauta i vjernika, isti post je sinoć nestao sa facebook stranica škole.

post je sinoć izbrisan s facebooka

negodovanje komentatora zbog brisanja kritičkih komentara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U svom jučerašnjem očitovanju zamjenica ravnateljice Jasna Buketa potvrdila nam je da facebook stranicu sušačke gimnazije administrira učitelj vjeronauka Marin Miletić, za kojeg je profesorica Buketa napisala da je stručan voditi “nove medije” te da “potiče otvorenost i dijalog, a tvrdi da su brisani samo vulgarni i prostački komentari.” Zamjenica ravnateljice je također napomenula da je učitelj Miletić izjavio da će “ako se dogodila zlouporaba uređivanja službene facebook stranice odmah mjesto administratora prepustiti drugoj osobi.” 

“Kao odgovorna osoba oformit ću Povjerenstvo i ispitati je li bilo selektiranja komentara ili bilo kakve manipulacije”, dodala je zamjenica ravnateljice.

Podsjećamo, post je izazvao brojne reakcije sadašnjih i bivših učenika PSHG, mahom negativne, a kritički se na održavanje mise u školi osvrnula i jedna od profesorica škole. “Poštovani gospodine Miletić, ukoliko pišete u svoje osobno ime, za očekivati je da to ne činite s profila škole”, napisala je jedna komentatorica, također bivša učenica PSHG.  Naposljetku, to što jedna gimnazija diletantski vodi svoje službene facebook stranice manji je problem od činjenice što se u državnoj školi održavaju svete mise! Nadamo se da će nadležni, školski odbor PSHG i resorno ministarstvo reagirati u skladu s člankom 41. Ustava Republike Hrvatske, u kojem jasno stoji:”Sve vjerske zajednice jednake su pred zakonom i ODVOJENE od države.” (SP)

 

 

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Najnovije

Matija Starčević odveo Zamet do nove pobjede!

spMay 5, 2019

Motociklist sletio s ceste kod Urinja

spApril 26, 2019

Korodiranje limova dodatno poskupilo obnovu broda Galeb

spApril 16, 2019

Od danas opet skuplje gorivo!

spApril 15, 2019

‘Zašto Rijeka ima najgore organiziran maraton?’

spApril 14, 2019

Needcompany: Svjetska kazališna atrakcija sutra u Zajcu

spMarch 23, 2019

Večeras na Molo longu zabavni program i puštanje lampiona

spMarch 23, 2019

Teška prometna nesreća na Jadranskoj magistrali

spMarch 19, 2019

Armada navijala u Zaprešiću ali uz uvrede Miškoviću

spFebruary 10, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.