Home Mozaik Ne nalazi ženu: 31-godišnji Kinez napravio robot i oženio se njime

Ne nalazi ženu: 31-godišnji Kinez napravio robot i oženio se njime

271
0

Tridesetjednogodišnji kineski inženjer Zheng Jiajia, aktivan na području umjetne inteligencije, umoran od nenalaženja žene i u nemogućnosti da nađe zaručnicu, napravio je “ženskog” robota i potom se oženio njime.

Nakon što je diplomirao na Sveučilištu Zhejiang, zadnje tri godine proveo je radeći za kineskog tehnološkog diva Huawei prije nego što se pridružio start-upu Hangzhou Dream Town, koji je posebno aktivan na području umjetne inteligencije. Upravo je u tom kontekstu poradio na projektu humanoidnog robota kojeg je kasnije nazvao Yingying.

Robot, koji može govoriti jednostavne riječi i može znati (kineske) znakove i slike, modeliran je na temelju ljudskih ukusa i želja.

Nakon dva mjeseca sastanaka i spojeva, muškarac je odlučio da je došlo vrijeme da iskoristi priliku i   robotu je izjavio ljubav, podigavši ​​njihov odnos na mnogo značajniju sljedeću razinu. Nakon toga su se Zheng i Yingying vjenčali uz kratku ceremoniju pred nekoliko uzvanika (prisutna je bila i njezina majka) i nekoliko novinara koji su došli prenijeti vijest.

Previous articleŽena s “najvećim usnama na svijetu” sada želi oboriti rekord i za jagodice
Next articleUsvojena važna EU rezolucija, Ryanairu bi se mogla ograničiti dodatna naplata ručne prtljage (ažurirano ispravkom djelomično netočne informacije)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here