Home Sport Nizozemski nogometaš vozio pijan 200 km/h i ubio 4-godišnjeg dječaka

Nizozemski nogometaš vozio pijan 200 km/h i ubio 4-godišnjeg dječaka

101
0

Državno odvjetništvo predložilo je kaznu od 42 mjeseca zatvora u kaznenom postupku protiv profesionalnog nogometaša Raija Vloeta. 27-godišnjem veznjaku sudi se u ponedjeljak u Haarlemu za izazivanje smrtonosne prometne nesreće u kojoj je poginuo 4-godišnji Gio Roos. Vloet je igrao za Heracles Almelo kada se incident dogodio, ali sada igra profesionalno u Rusiji.

Također je osumnjičen da je vozio pod utjecajem alkohola kada se dogodila nesreća na A4 u blizini Hoofddorpa 14. studenog 2021. Na saslušanju je priznao da je pio alkohol prije nego što je ušao u automobil nakon zabave koja je ranije završila u Amsterdamu. Vloet je bio u automobilu s prijateljem kada je oko ponoći ušao u drugi automobil bez kočenja.

“Udarac je sigurno bio jak”, rekao je tužitelj. “Obiteljski auto se zaustavio 200 metara dalje. Stražnji dio je potpuno smrskan.”

Vloet je vozio znatno iznad ograničenja brzine, koje je u to vrijeme bilo 130 kilometara na sat, rekao je policajac. Podaci iz vlastitog automobila pokazali su da je neposredno prije nesreće vozio 203 kilometra na sat. Uzimajući u obzir marginu pogreške, tužitelj je rekao da bi sud trebao pretpostaviti da je u to vrijeme vozio najmanje 193 km/h. U svom argumentu također se oslonila na izjave svjedoka koji sugeriraju da je Vloet vozio od 150 do 200 kilometara na sat.

Nakon nesreće, Vloetov prijatelj isprva je preuzeo krivnju predstavljajući se kao vozač, no Vloet je priznao sudu. “Način na koji se ponašao nakon nesreće je sve samo ne korektan”, rekla je tužiteljica. Ona je takvo ponašanje nazvala “neukusnim roditeljima”. Tužitelj je također rekao da je Vloet netko tko bi trebao biti uzor s obzirom da je profesionalni nogometaš, ali nije ispunio to obećanje zbog upotrebe alkohola.

Obitelj Roos zatražila je od suda da se Vloet odvede u pritvor jer se plaši da će ostati u Rusiji, gdje igra nogomet u FK Ural. Tijekom kaznenog postupka protiv Vloeta, odvjetnik preživjelih članova obitelji djeteta rekao je da je “vjerojatno da će izbjeći kaznu koju će mu sud izreći”.

Tužiteljica se nije složio. Kazala je kako nema opasnosti od bijega te je istaknula da se osumnjičenima u sličnim slučajevima daje mogućnost da na slobodi čekaju eventualnu žalbu.

Previous articleProcurio video proslave rođendana Brucea Willisa, mnogi su primijetili znakove bolesti
Next articleOnlyfans zvijezda ubila dečka, sada se žali jer joj ne daju da se druži s muškarcima u zatvoru

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here