Home Vijesti Objavljeni rezultati sudskog vještačenja nesreće u Mestreu u kojoj je umrla trudna...

Objavljeni rezultati sudskog vještačenja nesreće u Mestreu u kojoj je umrla trudna Hrvatica

190
0
Bruno Cherchi
Bruno Cherchi

Pokvareno kvačilo i stari nadvožnjak: Rezultati su vještačenja koje je predstavio glavni tužitelj Venecije osam mjeseci nakon nesreće u kojoj su 22 osobe izgubile život

Osam mjeseci nakon strašne nesreće u Mestreu, u kojoj je autobus pao s nadvožnjaka uzrokujući smrt 22 putnika (među kojima trudna Hrvatica), stižu prvi rezultati vještačenja vozila. Naime, u tjednima nakon tragedije isključena je bolest vozača koji je preminuo u udaru. Pozornost se usmjerila na autobus, a zatim na cestovnu infrastrukturu. I upravo su analizom tih elemenata, putem vještačenja koje je zatražilo venecijansko tužiteljstvo, isplivali najvjerojatniji uzroci koji su zajedno doveli do strašne nesreće.

Novosti istrage: Nesreća u Mestreu se dogodila zbog tehničkog kvara i loše infrastrukture

Jutros je glavni venecijanski tužitelj Bruno Cherchi održao sastanak s novinarima kako bi iznio sve novosti o slučaju. Izvijestio je da se čini da je kvačilo tog vozila neispravno (došlo je do puknuća osovine). Zaštitna ograda koja se proteže duž nadvožnjaka je bila prestara. Ograda nije mogla izdržati udar, a time i težinu takvog vozila. Budući da je električni, ta vrsta autobusa zapravo je znatno teža od tradicionalnog vozila. Jučer su uklonjeni ostaci tridesetak metara duge zaštitne barijere i ostali su zaplijenjeni. Posmrtni ostaci već su prebačeni u vojarnu Matter u Mestreu, gdje je i pohranjen autobus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here