Home Mozaik Ogromna zmijurina visi sa stabla u Hercegovini! Snimka je izazvala jezu diljem...

Ogromna zmijurina visi sa stabla u Hercegovini! Snimka je izazvala jezu diljem Balkana

157
0
f 33988357 1280
Screenshot Youtube portal Herc

Mnoga živa bića vole toplinu, pa ih zato u ovo doba godine češće viđamo. Među njima su zmije, koje uvijek privuku pozornost ljudi koji ih vide. Nekad samo zato što su im strašne, ali nekada zato što su se susreli sa stvorenjem koje je po nečemu zaista posebno.

Nevjerojatna Snimka iz Mostara

Jedno takvo navodno je snimljeno u Bosni i Hercegovini, kod Mostara. Objavio ju je tamošnji portal Herc, čiji su novinari objavili kako je snimka autentična te da je zaista nastala u okolici tog grada. Mnogi smatraju i kako na tom prostoru nikada prije nije viđena tako velika zmija. Radi se o zaista velikom stvorenju, koje izgleda posebno fascinantno dok se kreće.

Impresivna Veličina i Nepoznata Vrsta

Procjenjuje se kako je velika oko tri metra. O kome se točno radi, još uvijek nije poznato. Najvjerojatnije je da se radi ili o višemetarskom smuku, iako je debljina kože snimljene zmije dosta deblja od ostalih smukova, ili je riječ o četveroprugom kravosasu, koji je prilično narastao.

Reakcije Javnosti i Struke

No, o tome će se izjasniti struka, a za sada je snimka izazvala oduševljenje (i jezu) diljem Balkana. Ljubitelji prirode i znatiželjnici s nestrpljenjem iščekuju dodatne informacije i eventualne potvrde stručnjaka o vrsti zmije koja je snimljena.

Važnost Zaštite Prirodnog Staništa

Ova snimka također podsjeća na važnost zaštite prirodnih staništa i očuvanja bioraznolikosti. Zmije, iako često neomiljene, igraju ključnu ulogu u ekosustavima i njihov opstanak je od velike važnosti za održavanje ravnoteže u prirodi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here