Home Vijesti Opatijske barufe: Kos napustio Muzura, penzioneri napustili Kosa

Opatijske barufe: Kos napustio Muzura, penzioneri napustili Kosa

1552
0

Što je pravi razlog da je opatijski ogranak HSU-a promijenio stranu? Bilo je pitanje i tema današnje tiskovne konferencije održane u Opatiji, kojoj su nazočili opatijski gradonačelnik Dr. Amir Muzur, Dr. Dušan Vrus donedavni član HSU- a, Stanko Plahuta i Dr. Smilja Lesinger članovi Gradskog odbora HSU-a Opatija.


Amir Muzur i Lucijan Kos za vrijeme koalicijske suradnje

Podsjetimo, jučer je predsjednik i jedini vijećnik HSU-a Lucijan Kos, potpisao ugovor o o postizbornoj suradnji s predsjednikom opatijskog SDP-a Ivom Dujmićem, čime je koalicija lijevog centra osigurala većinu u Gradskom vijeću.

Na nastalu situaciju osvrnuo se opatijski gradonačelnik Muzur.

– Nakon 4 godine dobre i uspješne suradnje ovo potpisivanje prije kraja drugog kruga predstavlja najveći amoralni potez koji sam doživio u 4 godine i izravan je atak na drugi izborni krug. Neprihvatljiv je kako s političke tako i s ljudske strane, rekao je Muzur.

Tim više što sam s gospodinom Kosom kontaktirao dan prije potpisivanje ovog ugovora i dobio njegovo usmeno obećanje da će se pričekati završetak drugog kruga nakon kojeg će se donijeti odluka o koaliranju.To je farsa, neki ljudi su zbog privatnog interesa prešli na stranu SDP-a , a čime se licitiralo ne znam- zaključio je Muzur.

HSU je izdala svog političkog partnera izjavio je Dr Vrus, koji je prije mjesec dana istupio iz stranke , zbog kako je naglasio zaokreta u lijevo , čime je HSU postala ljevičarska stranka u kojoj meni nema mjesta- rekao je .

Dr. Smilja Lesinger i Stanko Plahuta također su iznijeli svoje nezadovoljstvo ovim ugovorom koji je potpisan u suprotnosti s naputkom Izvršnog odbora stranke, te se ogradili od kako su rekli ovog nemoralnog čina.

Zašto je opatijski ogranak HSU-a promijenio stranu i postoji li mogućnost da se ospori ova odluka koja je , kako je sam gradonačelnik rekao donešena nelegitimno, ostaje i dalje otvoreno pitanje. (R-1)

Previous articleRijeka-Osijek: Deset godina poslije
Next article“I love noise” u K.U.N.S.-u

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here