Home Mozaik Ovaj trik za čišćenje i dezinfekciju mopa oduzima samo 10 minuta

Ovaj trik za čišćenje i dezinfekciju mopa oduzima samo 10 minuta

123
0
pexels shvets production 7513109

Danas vam želimo dati nekoliko savjeta o tome kako pravilno očistiti i dezinficirati krpu za pod. Čini se trivijalnim, ali ne rade svi to ispravno i to bi moglo ugroziti ispravno čišćenje poda. Ako je krpa prljava i koristi se za pranje podova, sigurno nećemo postići dobar rezultat i mogli bismo dodatno povećati prljavštinu po površinama. U nastavku možete pročitati glavne trikove za čišćenje i dezinfekciju.

Loša higijena mogla bi povećati prisutnost bakterija i klica u krpi, postajući pravi spremnik. Često nas žurba i rastresenost mogu navesti na pogreške, zauzeti smo s tisuću obaveza, stoga ponekad zanemarimo čišćenje nekih dodataka. Preostaje samo otkriti kako čistiti i dezinficirati krpu pomoću jednostavnog trika.

Kako očistiti i dezinficirati krpu pomoću ovog trika

Imati čistu i sjajnu kuću svačiji je san, ali važno je ne samo koristiti prave proizvode, već je važno i čistiti kuhinjske krpe, krpe i razna pomagala. Prljavština, klice i bakterije gnijezde se u krpi, pa evo kako ih eliminirati.

Kada obaviti čišćenje i dezinfekciju

Ako i vi koristite mop da ubrzate pranje podova, učinite to. Započnimo tako što ćemo reći da se mop mora dobro oprati nakon svake upotrebe, dezinfekciju treba obaviti nakon 5-6 upotreba.

Pranje mopa je jednostavno i brzo uz ovaj trik. Nakon svake upotrebe mop operemo pod mlazom vode, a zatim ga stavimo u lavor s normalnim deterdžentom koji koristimo za pranje podova, ostavimo da se namače pola sata i zatim isperemo pod tekućom vodom. Ali priča ne završava ovdje! Kada trebamo dezinficirati krpu, samo napunimo kantu vode octom, za jednu litru vode potrebno je 200 ml octa. Mop uronimo i ostavimo sat vremena, djelovanje octa dubinski dezinficira, za učinak izbjeljivanja možemo dodati sodu bikarbonu. Moramo ih sušiti na otvorenom, a ne  ih skladištili vlažne jer bi onda mogli ispuštati loš miris.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here